default-image

Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό διαδηλωτών στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη

Κρήτη
Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό διαδηλωτών στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σοβαρή καταγγελία που κάνει λόγο για ξυλοδαρμό διαδηλωτών κατά την πορεία μνήμης που έλαβε χώρα προ ημερών στο Ηράκλειο, με αφορμή την 8η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του "ΕΕΚ-Τροτσκιστές", τουλάχιστον δύο πολίτες που συμμετείχαν στη διαδήλωση της περασμένης Τρίτης (6/12), στο κέντρο του Ηρακλείου, ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς.

«Η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι ζωντανή και η τιμή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι ζήτημα πάλης. Αυτό δήλωσαν με την πορεία τους οι περί τους 600 μαθητές, φοιτητές, άνεργοι και εργαζόμενοι στους κεντρικούς δρόμους του Ηράκλειου. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και από πίσω ακολουθούσαν, τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αγωνιστικών Κινήσεων, του ΕΕΚ και το μπλοκ των αναρχικών. Στην πορεία τον παλμό έδιναν οι μαθητές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου,  πολλές ώρες πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας, είχε τοποθετήσει προκλητικά τις αστυνομικές δυνάμεις. Προς το τέλος της διαδήλωσης, μετά από μικρής έκτασης πράξεις διαδηλωτών, δεκάδες αστυνομικών επιτέθηκαν, με μηχανές και πεζοί, ρίχνοντας κρότους λάμψης στο σωρό, χτυπώντας, συλλαμβάνοντας και καταλαμβάνοντας αρκετά σημεία στο κέντρο της πόλης για πολλές ώρες.  Έγιναν πολλές προσαγωγές, ενώ οι 6 από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Κατά την προσαγωγή τους, τουλάχιστον δύο διαδηλωτές, ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς.  Ένας από τους προσαχθέντες, ο Παναγιώτης Ξ., ξυλοκοπήθηκε σε όλο του το σώμα κατά τη διάρκεια της προσαγωγής και  μεταφοράς του στη ΓΑΔΗ, με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα στο πρόσωπο.

Η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΕΕΚ-Τροτσκιστές, καταγγέλλει τους οργανωτές και εκτελεστές της αστυνομικής επιχείρησης και απαιτεί την άμεση παύση των διώξεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές (Κ.Ο. Ηρακλείου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News