Ειδήσεις

Σε εξέλιξη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2017 στη Βουλή, με την αναμενόμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε στις 2 μ.μ., ενώ αναμένεται ότι έως τις 10 μ.μ. θα έχουν ολοκληρωθεί οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, μιλώντας στη Βουλή, ο Γιώργος Χουλιαράκης παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ απαιτεί μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για το 2019.

«Το ΔΝΤ συναρτά την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με την προκαταβολική λήψη μέτρων της τάξης 4,5 δισ. για το 2019. Η θέση του ΔΝΤ στηρίζεται στην δική του εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει δυνατότητα να πιάσει πλεόνασμα 3,5%. Το ίδιο εργαλείο που οδηγεί το ΔΝΤ στο να προβλέπει ότι δεν πιάνουμε το πλεόνασμα, το οδήγησε να κάνει λάθος στα πλεονάσματα και για το 2015 και για το 2016. Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και σοβαρότητα οικοδομεί συμμαχίες στην Ευρώπη και αξιοποιεί τα ρήγματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια