Ειδήσεις

Κρήτη: Αγόραζε μανιωδώς με... κλεμμένες πιστωτικές

Με κλεμμένες πιστωτικές έκανε αγορές στο διαδίκτυο 31χρονος Πακιστανός που συνελήφθη από την Ασφάλεια Ηρακλείου.

Ειδικός στην… απάτη είχε γίνει 31χρονος Πακιστανός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για 42 υποθέσεις απάτης με υπολογιστή μέσω διαδικτύου και 135 απόπειρες με τον ίδιο τρόπο δράσης, που διαπράχθηκαν σε  9 νόμιμους εκπροσώπους και διαχειριστές ιστοσελίδων στο Ηράκλειο.

Μετά από έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι ο 31χρονος στις  04 Ιουνίου του 2016 και κατά το χρονικό διάστημα από τις 27.11 έως και την 01.12.2016, έκανε 177 ηλεκτρονικές παραγγελίες από ιστοσελίδες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας όμως ως μέσω πληρωμής κλεμμένες πιστωτικές κάρτες.

Οι κάρτες φέρεται να έχουν κλαπεί σε χώρες του εξωτερικού (Αυστραλία, Κολομβία, Καναδά, Η.Π.Α., Μεξικό και Ουγγαρία), δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ προσπάθησε να αγοράσει προϊόντα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι συναλλαγές έχουν γίνει σε βάρος ιστοσελίδων στο διαδίκτυο και των αντίστοιχων διαχειριστών τους , από τις οποίες 42 εγκρίθηκαν από την τράπεζα και θα παραλάμβανε προϊόντα άνω των 6.000 ευρώ.

Ο 31χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης παράδοσης ήδη απεσταλμένου προϊόντος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα).

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια