Ειδήσεις

Άλλος παρανομεί, άλλος "τρώει" κλήσεις!

Αντιμέτωπες με τη δέσμευση ΑΦΜ και τραπεζικών λογαριασμών λόγω προστίμων του ΚΟΚ έρχονται επιχειρήσεις.

Την παρέμβαση του Δήμου Ηρακλείου για τις βεβαιώσεις προστίμων ΚΟΚ σε επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων οχημάτων ζητά με επιστολή του το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά και με την κρίση που υπάρχει να έχει λυγίσει πολλές επιχειρήσεις, τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ, που έχουν κάνει οι ενοικιαστές των οχημάτων, έχουν αναδειχτεί σε μείζον θέμα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Όπως μάλιστα σημειώνεται στην επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές έρχονται αντιμέτωπες με τη δέσμευση ΑΦΜ και τραπεζικών λογαριασμών στις περιπτώσεις ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από πρόστιμα του ΚΟΚ βεβαιωμένα στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης, με επιστολή του προς το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, ζητεί την παρέμβασή του, ώστε να μη δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέχρι να βρεθεί λύση.

Ο κ. Αλιφιεράκης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τους ισχύοντες - τα τελευταία χρόνια - νόμους, ως παραβάτης και υπεύθυνος για την πληρωμή των προστίμων των ΟΤΑ από παράνομη στάθμευση είναι ο οδηγός μισθωτής του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Ωστόσο, δεν υπάρχει πρόβλεψη τα έτη πριν από το 2007, με αποτέλεσμα ο Δήμος να βεβαιώνει τις παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε βάρος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων οχημάτων.

Η επιστολή του κ. Αλιφιεράκη

Αναλυτικά, ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρει στην επιστολή του: «Αγαπητέ δήμαρχε, το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δικύκλων του δήμου μας, για την επιβολή από το Δήμο προστίμων για παραβάσεις του ΚΟΚ από τους ενοικιαστές των οχημάτων, που καταλήγουν στη δέσμευση ΑΦΜ και τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων αυτών, στις περιπτώσεις ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από πρόστιμα του ΚΟΚ βεβαιωμένα στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Παρά το γεγονός ότι οι διατάξεις των Νόμων 2696/1999 (άρθρο 34.11) και 3534/2007 (άρθρο 15.2) καθορίζουν ρητά ότι από 23/02/2007 ως παραβάτης και υπεύθυνος για την πληρωμή των προστίμων των ΟΤΑ από παράνομη στάθμευση είναι ο οδηγός μισθωτής του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, εντούτοις δεν υπάρχει πρόβλεψη από το 2007 και πριν, και ο Δήμος βεβαιώνει τις παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε βάρος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων οχημάτων.

Η αντιμετώπιση αυτή οδηγεί σε απόγνωση τους επιχειρηματίες του κλάδου, δεδομένου ότι δεσμεύονται οι ΑΦΜ και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των επιχειρήσεων, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την καθημερινή λειτουργία τους.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε να μη δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί, ώσπου να βρεθεί λύση. Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω επισημάνσεις και προτάσεις μας, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία».

Ρεπορτάζ : Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια