default-image

"Πάρε τους στο γάμο σου, να σου πουν και του χρόνου"!

Ποδόσφαιρο
"Πάρε τους στο γάμο σου, να σου πουν και του χρόνου"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η Football Leaque! Τίποτα πιο πάνω, τίποτα πιο κάτω. Κατάσταση… απερίγραπτη, έως χαώδης. Μιλάμε για επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που λειτουργεί… δια ξέσεως του οπισθίου κεφαλής, σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο ακόμη στις αποκαλούμενες «τριτοκοσμικές» χώρες διακρίνεται από το επίπεδο της οργάνωσης του και την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων της αγοράς. Γραπτών και άγραφων.

Ξέρετε τι μήνα έχουμε; -Δεκέμβριος! Εκεί βρίσκονται μόλις στην 5η αγωνιστική (εν όψει) και ξημερώνει το '17! Από τον περασμένο Ιούλιο, τρώγανε πόρτα από παντού. «Είστε αναξιόπιστοι, δεν συνδέουμε το όνομα μας, μαζί σας, μου λέγανε όπου κι αν απευθύνθηκα για χορηγίες και τηλεοπτικές συμβάσεις» έλεγε ο πρόσφατα αποχωρήσας πρόεδρος της Ένωσης Β' εθνικής Στέλιος Σφακιανάκης. Την ίδια απάντηση έπαιρναν και οι διάδοχοι του με την ίδια αιτιολογία! «Ούτε σεντς»!

Ακόμη και η κρατική τηλεόραση ζητούσε από τους πολιτικούς που την πίεζαν να την αφήσουν ήσυχη και μακριά από το τοπίο αυτής της «αμαρτωλής» κατηγορίας. Τι έγινε ξαφνικά μετά στο τέλος του χρόνου; Θορυβήθηκε η κυβέρνηση ότι διαλύει το ποδόσφαιρο με την απειλή περί «πτώχευσης» του συνεταιρισμού και πίεσε το κρατικό κανάλι να τα σκάσει για μια διετή συμφωνία;

Έτσι έγινε. Κυβερνητική πίεση, για να μη φανεί ότι ούτε αυτό μπορούσε να σώσει, από την καταστροφή. Και έτσι ξαφνικά πέσανε με τα μούτρα να ανακοινώνουν δεσμεύσεις χωρίς καν να έχουν υπογράψει τις συμφωνίες τους. Τρομερά πράγματα κύριε Αλέξη, γίνονται στην χώρα της παραμυθίας.

Στα κανάλια που στήριξαν με το υστέρημά τους ειδικά στην περιφέρεια την άνυδρη περίοδο της κυρίας «διοργανώτριας», συμπεριφέρθηκαν με άθλια, ελεεινή, κυριολεκτική απρέπεια. («Πάρε τον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου»!)

Όπως συνέβη καραμπινάτα σε βάρος της Κρήτη TV, στο όνομα της προκήρυξης περί κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η τσίπα περισσεύει για Λεοτσάκους...

Πώς να τους εμπιστευθεί ξανά ακόμη και ο ομοτράπεζος τους, ο Γιάννης. Νομίζει ότι έχουν την μπέσα του; Ή πιστεύει ότι θα τους πάρει το πρωτάθλημα αν πιστεύει ότι ο κόσμος τους, είναι όπως τον θαρρεί εκείνος.

Ούτε σε κοινωνία αξημέρωτων «πιθηκοειδών» δεν θα συνέβαινε μια τέτοια διαχείριση ενός ζητήματος. Έτσι για να καταλάβουν και οι άλλοι που δεν έχουν ιδέα πως στοιχηματίζεται ένα ματς, με τι «έχουμε να κάνουμε»…

(Μας άρεσε η φωτογραφία, από το newsvolos.com)

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News