default-image

Η επίσκεψη του Υπουργού έγινε... τηλεδιάσκεψη

Ελλάδα
Η επίσκεψη του Υπουργού έγινε... τηλεδιάσκεψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν ήρθε τελικά στην Κρήτη ο Υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και αυτά που ήταν να πει με τους Κρητικούς από κοντά, ειπώθηκαν τελικά μέσω τηλεδιάσκεψης. Η αναβολή της επίσκεψης συνδέεται με την προετοιμασία του Υπουργού ενόψει των προγραμματικών του δηλώσεων.

Έχει προηγηθεί η παρουσία και οι δηλώσεις του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ ακολουθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η πρώτη του συνέντευξη τύπου. Εκεί πρόκειται να ανακοινώσει τις προθέσεις του για την εκπαιδευτική πολιτική που θα ακολουθηθεί. Ταυτόχρονα θα απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν:

* Στην πολυαναμενόμενη κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τον προκάτοχό του Νίκο Φίλη, τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην α' λυκείου είναι τα τελευταία που θα δώσουν εξετάσεις με το γνωστό σύστημα. Ισχύει αυτό;

* Στο νέο σχολείο με τα τέσσερα χρόνια γυμνάσιο και τα δύο λύκειο (αντί 3+3 που ισχύει σήμερα). Αυτό δεν φαίνεται να "τους βγαίνει" στο Υπουργείο Παιδείας. Υπάρχει μεγάλο οργανωτικό μπερδεμα, αλλά και αντιδράσεις.

* Στο νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλα δείχνουν πως πάμε σε συγχωνεύσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Γι' αυτό εξάλλου επρόκειτο να έρθει στο Ηράκλειο ο Υπουργός... Πληροφορίες θέλουν να είναι ανοιχτές ακόμα και οι συνενώσεις τμημάτων μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο επιστροφής στις παλιές Φυσικομαθηματικές σχολές. Σε αυτές οι φοιτητές θα διδάσκονται όλα τα μαθήματα κατά τα δύο πρώτα έτη των σπουδών τους και θα λαμβάνουν εξειδίκευση ανάλογα με τις επιθυμίες τους είτε στο Μαθηματικό, είτε στο Φυσικό κατά το 3ο έτος.

Για να απαντήσει σε όλα αυτά πρέπει να προετοιμαστεί ο Υπουργός. Γι' αυτό και θεωρήθηκε πρέπον να προετοιμαστεί και να ξεκινήσει τις επισκέψεις του ανά την Ελλάδα αμέσως μετά....

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News