Ειδήσεις

Δικαίωση για τους διωκόμενους στο Αποπηγάδι

Δικαιωμένοι νιώθουν οι ντόπιοι που είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν την εγκατάσταση Βιομηχανικών ΑΠΕ στα βουνά της περιοχής τους.

Όπως ενημερώνει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα, στις 6 Δεκεμβρίου έκλεισε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο επταετής κύκλος διώξεων σε βάρος των ανθρώπων που εναντιώθηκαν στην εγκατάσταση των ΒΑΠΕ στα ψηλά βουνά του Αποπηγαδιού. Οι συγκεκριμένοι «είχαν αντιμετωπιστεί» σερνόμενοι στα δικαστήρια πάνω από 10 φορές...

Όμως, «οι κατηγορίες της εταιρείας, για εκφοβισμό και τρομοκράτηση, κατέπεσαν όλες παταγωδώς στα ακροατήρια. Ο αγώνας μας αποτέλεσε το βότσαλο στα λιμνάζοντα νερά της απάθειας και του εφησυχασμού και προκάλεσε κυματισμούς σε όλη την Κρήτη, αλλά κυρίως στις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων που υπερασπίζονται αξίες αρχέγονες, μνήμες και κυρίως το βίωμα της Αντίστασης. Στους δύσκολους και παράξενους καιρούς της κρίσης αναδείχτηκε, με τις κινητοποιήσεις μας, σε ένα σημείο αναφοράς. Ένα υπόδειγμα αγώνα με αξιοπρέπεια για την αξιοπρέπεια. Ευχαριστούμε από καρδιάς το δικηγόρο μας Νίκο Τζάρα και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο - μακροχρόνιο - αγώνα μας», δηλώνουν οι δικαιωθέντες.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια