default-image

Απόφαση σοκ για το θάνατο του 5χρονου Στάθη από ροτβάιλερ

Απόφαση σοκ για το θάνατο του 5χρονου Στάθη από ροτβάιλερ

Βγήκε η δικαστική απόφαση για την υπόθεση του μικρού Στάθη, ο οποίος το Πάσχα δέχτηκε θανατηφόρα επίθεση από οκτώ ροτβάιλερ.

Σύμφωνα με το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, οι ιδιοκτήτες των οκτώ σκυλιών, που προκάλεσαν το θάνατο του 5χρονου Στάθη στην Κοζάνη, αποφασίστηκε η δήμευση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των ιδιοκτητών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο "Διατάσσει τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στα χέρια τους ή στα χέρια τρίτων, μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ".

Μάλιστα, είχε προηγηθεί αγωγή της μητέρας του άτυχου Στάθη, με την οποία ζητούσε αποζημίωση, ύψους 140.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης για τον τραυματισμό της ίδιας και ψυχικής οδύνης για το θάνατο του παιδιού της.

Το δικαστήριο καταλογίζει ευθύνη και στη σύζυγο του ιδιοκτήτη, καθότι την αναγνωρίζει "ως κάτοχο και ομοίως υπεύθυνη". Κρίνει ότι υπάρχουν παραλείψεις που αφορούν στα μέτρα ασφάλειας, φύλαξης και εκπαίδευσης των ζώων.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει - εξάλλου - ότι τα οκτώ ροτβάιλερ εκδήλωναν απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα.

Να σημειωθεί ότι, με απόφασή της, η μητέρα του 5χρονου έχει εκχωρήσει ήδη το 30% της όποιας αποζημίωσης εκδικασθεί, στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και το "Ειδικό εργαστήρι" για ΑΜΕΑ Κοζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News