default-image

Η φορολογική δήλωση του Ρονάλντο και το εισόδημα των 227,3 εκ. ευρώ

Αθλητισμός
Η φορολογική δήλωση του Ρονάλντο και το εισόδημα των 227,3 εκ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά  τα δημοσιεύματα πως υπάρχουν στοιχεία (από τα Football Leaks) πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκρυψε πολύ μεγάλα εισοδήματα από την Εφορία μέσω φορολογικών «παραδείσων» στο εξωτερικό, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έδωσε την απάντηση του.  

Στη δημοσιότητα έδωσε η εταιρεία που τον εκπροσωπεί τη φορολογική του δήλωση του ποδοσφαιριστή  παρουσιάζοντας στοιχεία πως το 2015 είχε δηλώσει εισόδημα 227,3 εκατ. ευρώ, ενώ η συγκεκριμένη δήλωση έχει κατατεθεί και στις ισπανικές αρχές. Όλα αυτά κι ενώ είχε «κατηγορηθεί» πως είχε αποκρύψει 150 εκατ. ευρώ μέσω των Παρθένων Νήσων.

Το ντοκουμέντο αναφέρει πως ο άσος της Ρεάλ δήλωσε εισοδήματα 23,5 εκατ. ευρώ εντός Ισπανίας και άλλα 203,7 εκατ. ευρώ, που τα κέρδισε από δραστηριότητες (προφανώς εξωαγωνιστικές) εκτός Ισπανίας.

Αν και δεν φαίνεται πουθενά πόσα πλήρωσε σε φόρους ο Ρονάλντο, η πλευρά του παίκτη δηλώνει πρόθυμή να συνεργαστεί με τις αρχές της Ισπανίας για να γίνει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

«Ο παίκτης γνωρίζει πολύ καλά τις υποχρεώσεις του απέναντι στην εφορία από την αρχή της καριέρας του σε όσες χώρες έχει εργαστεί και ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τις αρχές. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν αποδείξεις ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι εκπρόσωποί του συνεργάζονται με τις αρχές στο πνεύμα της διαφάνειας και της νομιμότητας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας που εκπροσωπεί τον Ρονάλντο.

Ο ίδιος μετά τον αγώνα με τη Ντόρτμουντ είχε αρκεστεί να δηλώσει: «Πιστεύετε ότι ανησυχώ; Όποιος δεν χρωστά σε κανέναν, δεν φοβάται τίποτα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News