Ειδήσεις

Τους χρωστάει 83 εκ. ευρώ η ΔΕΗ για τα φωτοβολταϊκά

Λύση στα προβλήματά τους ζητούν οι απλήρωτοι εδώ και επτά ολόκληρους μήνες, μικροί παραγωγοί φωτοβολταϊκών της Κρήτης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Με την οργή τους να ξεχειλίζει συγκεντρώθηκαν 100 μικροί παραγωγοί φωτοβολταϊκών κρατώντας πλακάτ στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, κάνοντας λόγο για χρέος της ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ απέναντι τους, άνω των 83 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που έχει εισπράξει η Επιχείρηση από τους καταναλωτές, αλλά δεν τα έχει αποδώσει στους ίδιους.  

Όπως οι ίδιοι λένε έχουν φτάσει σε απόγνωση, αφού τα χρήματα που τους χρωστάει η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ από τον Απρίλιο είναι περισσότερα από 83 εκ. ευρώ στην Κρήτη και στα νησιά.  

Οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών πραγματοποίησαν συνάντηση με τον διευθυντή της επιχείρησης κ. Αποστολάκη, όπου του εξέφρασαν το αίτημά τους και την αγανάκτησή τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τα δάνεια τους έχουν γίνει "κόκκινα" γιατί δεν έχουν εισπράξει τα οφειλόμενα χρήματα από ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ».

Οι απλήρωτοι παραγωγοί, ζητούν να δοθεί άμεσα λύση, διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλει ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ.

Οι μικροί παραγωγοί φωτοβολταϊκών βρέθηκαν επίσης σε ανοικτή επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παναγιωτάκη.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια