default-image

Έρχονται ξανά με άγριες διαθέσεις οι αγρότες στο λιμάνι του Ηρακλείου

Λασίθι
Έρχονται ξανά με άγριες διαθέσεις οι αγρότες στο λιμάνι του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αγρότες επιστρέφουν στο λιμάνι του Ηρακλείου αυτήν την φορά αποφασισμένοι για όλα και με έναν και μοναδικό σκοπό: Να φορτωθούν 150 νταλίκες με κηπευτικά από την Ανατολική Κρήτη στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Οι κινήσεις αυτές αποφασίστηκαν στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης αγροτικών φορέων των δήμων Ιεράπετρας, Σητείας και Βιάννου που διεξήχθη στην Ιεράπετρα.

Επίσης οι αγροτικοί φορείς της ανατολικής Κρήτης και ενώ η απεργία της ΠΝΟ συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή, αποφάσισαν, αναζήτηση εταιρείας ξένων συμφερόντων για την ακτοπλοϊκή μεταφορά των προϊόντων από και προς τον Πειραιά, αλλά και νομική διεκδίκηση αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς είναι το πλέγμα των κινήσεων στις οποίες καταφεύγουν

Οι αγροτικοί φορείς συνεδρίασαν εκτάκτως , προκειμένου να χαράξουν τα επόμενα βήματα τους ώστε να μπορέσουν να ξεφύγουν από την κατάσταση ομηρείας , στην οποία όπως λένε, έχουν οδηγηθεί λόγω της πολυήμερης, συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι αγροτικοί φορείς αποφάσισαν τη συγκρότηση 7μελούς, αντιπροσωπευτικής συντονιστικής επιτροπής .

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε τη κινητοποίηση όλου του αγροτικού κόσμου από την Ιεράπετρα τη Σητεία την Άρβη και τη Ψαρή  Φοράδα προς το λιμάνι του Ηρακλείου αύριο το μεσημέρι.

Το ραντεβού για το μαζικό συλλαλητήριο στο λιμάνι ,στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι παραγωγοί της Μεσαράς, έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα. Στην Ιεράπετρα η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι στον χώρο των ελαιοδεξαμενών.

Από την Ανατολική Κρήτη υπάρχουν 150 νταλίκες με κηπευτικά , οι οποίες όπως διαμηνύουν οι αγροτικοί φορείς θα πρέπει να φορτωθούν πάση θυσία αύριο στο καράβι.

Αναλυτικότερα από τη συζήτηση αποφασίστηκαν οι εξής  κινήσεις:

1ο: Μαζική μεταφορά παραγωγών στο Ηράκλειο και στο συλλαλητήριο που προετοιμάζεται αύριο στο λιμάνι. Συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν μαζικά και αγρότες από το Τυμπάκι.

2ο:Πλήρης καταγραφή όλων των ποσοτήτων προϊόντων που κατέληξαν ή αναμένεται να καταλήξουν στις χωματερές.

3ο: Διεκδίκηση, με κάθε δυνατό ένδικο μέσο, αποζημιώσεων  για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί.

4ο:Αναζήτηση εταιρείας και οχηματαγωγού ξένων συμφερόντων  για να μεταφερθούν τα φορτωμένα με προϊόντα φορτηγά από και προς τον Πειραιά.

5ο : Αύξηση της πίεσης προς τη κυβέρνηση για την άμεση εφαρμογή του σχετικού νόμου για το πλοίο ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News