default-image

Υποψήφια η Συνολάκη για κορυφαία στις κορασίδες

Σπορ
Υποψήφια η Συνολάκη για κορυφαία στις κορασίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ηρώ Συνολάκη βρίσκεται ανάμεσα στις αθλήτριες που επέλεξε ο ΣΕΓΑΣ να είναι υποψήφιες για το βραβείο της κορυφαίας νέας αθλήτριας κάτω των 18 ετών.

Η ελληνική Ομοσπονδία στίβου ξεκινά το διαγωνισμό με τους κορυφαίους κορυφαίους αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την κατηγορία των Κ18 με τους φίλους του στίβου να μπορούν να ψηφίζουν έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

 Ανάμεσα στις υποψήφιες κορασίδες βρίσκεται και η Ηρώ Συνολάκη του Αρκαδίου, η οποία έκανε μία καταπληκτικό χρονιά. Βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. εμπόδια, ενώ συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ. Στην Τιφλίδα έκανε το καλύτερο δυνατό, αφού με 5.275 β. στο σύνθετο πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ και κατέλαβε την 15η θέση.

<<ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι στην κατηγορία των παίδων και των κορασίδων:      

Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ)

Στη διάρκεια του χρόνου βελτίωσε τρεις φορές την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στους Παίδες με αποκορύφωμα το 5,55 μέτρα. Κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ στην Τιφλίδα και την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Μπίντγκοζ.

Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (μήκος)

Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους Παίδες με το άλμα του στα 7,60 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, με 7,66 μ. στον ανοιχτό, που είναι η 6η επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία του για το 2016. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου κατάφερε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στον κλειστό με 7,20 μέτρα. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Μπίντγκοζ.

Αντώνης Μέρλος (ύψος)

Μέσα σε ένα απόγευμα στις 13 Φεβρουαρίου κατάφερε να ξεπεράσει αρκετές φορές τον εαυτό του και να γίνει ο νέος κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Παίδων με 2,14 μέτρα. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων με άλμα στα 2,16 μ., όσο και το ατομικό του ρεκόρ.

Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία)

Δύο φορές στη διάρκεια του χειμώνα σημείωσε επιδόσεις, που τον έφεραν στην κορυφή του κόσμου στους Παίδες. Έφτασε το ατομικό του, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 19,96 μ. στο κλειστό και στα 21,51 μ. στον ανοιχτό, που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο και του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην Τιφλίδα.  Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Μπίντγκοζ.

Αριάδνη Αδαμοπούλου (επί κοντώ)

Στη διάρκεια του χειμώνα ξεπέρασε τα 3,90 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό. Λίγους μήνες μετά ξεπέρασε τα 4,10 μ., που είναι το ρεκόρ της στον ανοιχτό. Η 16χρονη σήμερα αθλήτρια αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της, όπου ήταν έβδομη στον τελικό και λίγες ημέρες αργότερα πήρε μέρος στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ε/Ν.

Μαρία Μαγκούλια (σφαιροβολία)

Κατάφερε να κάνει το καλύτερο δυνατό στον αγώνα στόχο της χρονιάς, αφού στη διάρκεια του προκριματικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με βολή στα 17,32 μ. και προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση στον τελικό. Εκεί κατάφερε να καταλάβει την έκτη θέση με 16,57 μέτρα.

Δέσποινα Μαλταμπέ (ύψος)

Ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα με άλμα στα 1,77 μ. και παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της. Στην Τιφλίδα κατάφερε να κάνει πολύ καλό τελικό και να κατακτήσει την τρίτη θέση με άλμα στα 1,75 μέτρα.

Ηρώ Συνολάκη (100 μ. εμπ./σύνθετα)

Βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. εμπ. με 13.85 στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος συνθέτων στα Τρίκαλα. Σε εκείνη τη διοργάνωση εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ. Στην Τιφλίδα έκανε το καλύτερο δυνατό, αφού με 5.275 β. πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ και κατέλαβε την 15η θέση.

Κυριακή Φιλτισάκου (βάδην)

Στη διάρκεια της χρονιάς ξεπέρασε αρκετές φορές τον εαυτό της. Μία από αυτήν ήταν στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Τιφλίδα, όπου πέτυχε 24.21.57 στα 5.000 μ. βάδην και κατέλαβε την έβδομη θέση.  Τον χειμώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού πέτυχε 14.20.16

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News