default-image

Πέρασε πρώτη η Οσμάνλισπορ, αγχωτική πρόκριση της Βιγιαρεάλ

Ποδόσφαιρο
Πέρασε πρώτη η Οσμάνλισπορ, αγχωτική πρόκριση της Βιγιαρεάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Οσμάνλισπορ επικράτησε 2-0 της Ζυρίχης και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην επόμενη φάση του Europa League και μάλιστα ως πρώτη. Πρόκριση με άγχος και για Βιγιαρεάλ (2-1).

Έγραψε ιστορία η Οσμάνλισπορ! Οι Τούρκοι επικράτησαν 2-0 της Ζυρίχης και πήραν την πρώτη πρόκριση στην ιστορία τους στην επόμενη φάση του Europa League και μάλιστα ως πρώτοι! Παρέα πέρασε και η Βιγιαρεάλ, η οποία παρότι αγχώθηκε κόντρα στην Στεάουα Βουκουρεστίου, σκόραρε στο φινάλε και πήρε «χρυσό» τρίποντο με 2-1!

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάτημα του αγώνα, ωστόσο και το 0-0 δεν τους χαλούσε, καθώς περνούσαν στον επόμενο γύρο με αυτό το σκορ. Καθάρισαν, όμως, την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς! Ο Ντελάρτζ στο 73ο λεπτό με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 και στο 89' ο Κιλικασλάν διαμόρφωσε το 2-0!

Η Βιγιαρεάλ από τη μεριά της θα έχει δυσκολότερη κλήρωση την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 12ου ομίλου. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους! Στο 16ο λεπτό έπειτα από ωραία αντεπίθεση, ο Σανσόνε έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Φλορίν έδιωξε προσωρινά αλλά ο ίδιος παίκτης πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-0! Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τα «κίτρινα υποβρύχια» καθώς είδαν τη Στεάουα να ισοφαρίζει στο 55' με κεφαλιά του Αχίμ και να πιέζει για το δεύτερο τέρμα που θα της δώσει την πρόκριση.

Ωστόσο, ο Τριχιέρος στο 88ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-1, εκμεταλλευόμενος μία από τις αρκετές αντεπιθέσεις που έβγαλε η Βιγιαρεάλ αλλά και το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενουμένων, καθώς ο Ταμάς στο 79' είχε αφήσει τη Στεάουα με 10 παίκτες.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Βιγιαρεάλ-Στεάουα Βουκουρεστίου 2-1

(16' Σανσόνε, 88' Τριχιέρος / 55' Αχίμ)

Οσμάνλισπορ-Ζυρίχη 2-0

(73' Ντελάρτζ, 89' Κιλικασλάν)

Η βαθμολογία του 12ου ομίλου

1 Οσμάνλισπορ 10 (10-7)

2 Βιγιαρεάλ 9 (9-8)

3 Ζυρίχη 6 (5-7)

4 Στεάουα Βουκουρεστίου 6 (5-7)

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News