default-image

''Σκληρό ροκ'' στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Ηράκλειο
''Σκληρό ροκ'' στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kατά πλειοψηφία, μονάχα από την συμπολίτευση , με συντεταγμένα ''πυρά'' από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που σύσσωμες καταψήφισαν και με ουκ'ολίγες στιγμές έντασης εγκρίθηκαν χθες  από το δημοτικό συμβούλιο  προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ηρακλείου για το 2017.

Ο προύπολογισμός ανέρχεται στα 217 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα τακτικά έσοδα του δήμου προβλέπονται στα 58.667.019 ευρώ.Σε επίπεδο εξόδων,  24 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται να πάνε σε μισθούς και έξοδα προσωπικού καθώς και αμοιβές των αιρετών, τα 21 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνικές υπηρεσίες και έργα, ενώ άλλα  63 εκατομμύρια  ευρώ αφορούν στο χαρτοφυλάκιο της Πολεοδομίας.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου ανέρχεται σε 33,9 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει 505 έργα από τα οποία 474 θα κατασκευαστούν από ιδίους πόρους, 26 από το ΕΣΠΑ,παλαιό και νέο και 5 θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης.

Από πλευράς δημοτικής αρχής, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι εισηγητές αντιδήμαρχοι μίλησαν για φιλόδοξους και συνάμα ρεαλιστικούς σχεδιασμούς. Θέση την οποία αντέκρουσαν άρδην σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σε υψηλούς τόνους, ο εισηγητής της μείζονος αντιπολίτευσης τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Αγαπάκης κάλεσε τη δημοτική αρχή να αλλάξει ρότα στην οικονομική πολιτική της, γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, αρμενίζει τελείως στραβά.

"Ακολουθείτε λάθος πολιτική. Έχετε επικεντρωθεί στην εφαρμογή  μιας αυστηρής εισπρακτικής διαχειριστικής πολιτικής που επιφέρει την αύξηση κάποιων οικονομικών στοιχείων που αφορούν κυρίως έσοδα  σε μια περίοδο που οι πολίτες  δεν ξέρουν πού και τι να πρωτοπληρώσουν.  Επιβεβαιώνεται  τη φράση του Γέρου της Δημοκρατίας που έλεγε ότι «όταν οι αριθμοί ευημερούν οι πολίτες δυστυχούν" ανέφερε ο κ. Αγαπάκης. Ο ίδιος, όπως και ο Νίκος Γιαλιτάκης από την παράταξη επίσης των Ανοιχτών Οριζόντων άφησαν αιχμές κατά ορισμένων στελεχών της δημοτικής αρχής για πολιτική αλαζονεία ...

Ενεργοί Πολίτες

Για προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου που η υλοποίηση του θα κυμανθεί σε ποσοστό 50% (έσοδα) και 40% (δαπάνες) και μόνο υλοποιήσιμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έκανε λόγο ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός.Μάλιστα κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την λογική της διαχείρισης ρουτίνας και να γίνει πιο διεκδικητική, μαχητική για το καλό της πόλης.

Λαϊκή Συσπείρωση

"Η  Δημοτική Αρχή αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια στην είσπραξη τελών, προστίμων και φόρων" υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Κασσαπάκης.

Αμεση Δημοκρατία

Για λάθος πολιτική αλλά και διαθέσεις αυταρχισμού κατηγόρησε τη δημοτική αρχή η σύμβουλος της 'Αμεσης Δημοκρατίας'' Μόνα Αμανατίδου.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News