Ειδήσεις

Χανιά: Οργισμένοι ζητούν κι εκείνοι πλοίο "ασφαλείας"

Με τη φράση «Κύριε Υπουργέ, και τα Χανιά είναι Κρήτη» ζητούν την άμεση δρομολόγηση πλοίου και από το λιμάνι της Σούδας.

Με τη χαρακτηριστική φράση «Κύριε Υπουργέ, και τα Χανιά είναι Κρήτη», οι τοπικοί φορείς και ο αγροτικός κόσμος των Χανίων ζητούν την άμεση δρομολόγηση πλοίου και από το λιμάνι της Σούδας, με αφορμή την απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ.

Την ενεργοποίηση άμεσα όλων των νόμιμων διαδικασιών για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας από και προς την Κρήτη, στα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας Χανίων, ζητεί από την Κυβέρνηση με νέα επείγουσα επιστολή του που απέστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην επιστολή του ο κ. Αρναουτάκης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που κοινοποιείται στου Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και βουλευτές Κρήτης, επισημαίνει ότι από την συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ οξύνονται τα προβλήματα καθώς στα δυο μεγαλύτερα λιμάνια του νησιού Ηρακλείου και Σούδας παραμένουν δεκάδες φορτηγά με χιλιάδες τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων, τα οποία εγκαίρως θα πρέπει να παραδοθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μεταφερθούν και προς την Κρήτη βασικά προϊόντα.

Οι αγρότες των Χανίων, βρίσκονται «εγκλωβισμένοι», με τα προϊόντα τους να κινδυνεύουν, αλλά και τις εμπορικές τους συμφωνίες να βρίσκονται, κυριολεκτικά «στον αέρα», πράγμα που τονίζουν και στην επιστολή, με αποδέκτη τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ

Παράλληλα, στις 8:00 το βράδυ της Τετάρτης, θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Σούδας.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

Σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σύσκεψη τοπικών φορέων, με αντικείμενο την κρίση που έχει ξεσπάσει στον Αγροτικό Κόσμο του Νομού μας, εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ.

Οι φορείς που υπογράφουν την παρούσα επιστολή, εκφράζουν την αγωνία τους για τα ευπαθή προϊόντα του τόπου μας και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την άμεση συνεννόηση του Υπουργείου με την ΠΝΟ, ώστε να διασφαλιστεί  με οποιοδήποτε τρόπο ή μέτρο η άμεση μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων από τα Χανιά στον Πειραιά, σήμερα και όχι αύριο.

Κύριε Υπουργέ,

Και τα Χανιά είναι Κρήτη!!!

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης

Θεμ. Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης

Δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας

Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης

Δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Δήμαρχος Κανδάνου -Σελίνου Αντώνης Περράκης

Περιφ.Σύμβουλος Γιαννούλης Νικόλαος

Περιφ.Σύμβουλος Κουρουπάκης Αναστάσιος

Αγρ.Συν. Ελαφονησίου Μετζιδάκης Μανώλης

Αγρ.Συν.Ελαφονησίου Σπερελάκης Στέλιος

Αγρ.Συλ.Κισσάμου Αρετουλάκης Αντώνης

Αγρ.Συλ. Κουντούρας Χαλκιάς Γεώργιος

Αγρ.Συλ. Κανδάνου- Σελίνου Βαρδουλάκης Ιωάννης

Ομ. Παραγωγών Πλατάνου Τσατσαρωνάκης Παντελής

Ομ. Παραγωγών Εσπεριδοειδή & Αβοκάντο  Τρικουνάκης Ευτύχιος

ΑΣΟΠ Ελαφονησίου Μανδραμπαζάκης Γεώργιος

Αγρ. Συν/μος Χανίων Μαθιουδάκης Ιωάννης

Πρ.Δημόσιας Χρήσης Οχημάτων Ιωάννης Κουκουράκης

Οικονομ. Επιμελητήριο Χανίων Παντελής Πετσετάκης

Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Παπανδρέου Ανδρέας

Πλοίο ασφαλείας στα λιμάνια της Σούδας Χανίων και του Ηρακλείου ζητεί άμεσα από την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Στην επιστολή του ο κ. Αρναουτάκης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που κοινοποιείται στου Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και βουλευτές Κρήτης, επισημαίνει ότι από την συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ οξύνονται τα προβλήματα καθώς στα δυο μεγαλύτερα λιμάνια του νησιού Ηρακλείου και Σούδας παραμένουν δεκάδες φορτηγά με χιλιάδες τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων, τα οποία εγκαίρως θα πρέπει να παραδοθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μεταφερθούν και προς την Κρήτη βασικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης στην Κυβέρνηση αναφέρει: «Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με νέα απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι ναυτικοί συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για δύο ακόμα εικοσιτετράωρα.  Από τη συνέχιση των, εν λόγω, απεργιακών κινητοποιήσεων εντείνονται και οξύνονται τα προβλήματα, αναφορικά με τη μετακίνηση των πολιτών και βεβαίως και με τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών πρώτης ανάγκης για την Κρήτη.

Σημειώνουμε, ότι ήδη στην Κρήτη, στα δύο βασικά λιμάνια του νησιού (Ηράκλειο και Σούδα) παραμένουν δεκάδες φορτηγά με χιλιάδες τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων, τα οποία, εγκαίρως, θα πρέπει να παραδοθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μεταφερθούν και προς την Κρήτη βασικά προϊόντα.

Με σεβασμό στον αγώνα που διεξάγουν τα μέλη της ΠΝΟ, αλλά και αντιλαμβανόμενοι την αγωνία των παραγωγών του νησιού μας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο αλλοίωσης των προϊόντων τους, σας ζητούμε να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενεργοποιηθούν εγκαίρως όλες οι νόμιμες διαδικασίες, για να ξεκινήσει η δρομολόγηση πλοίων ασφαλείας από και προς την Κρήτη».

Παράλληλα με την επιστολή ο Περιφερειάρχης είχε το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κουρουμπλή για το ίδιο θέμα, ενώ σε δηλώσεις του στην Περιφέρεια πριν από λίγο στα ΜΜΕ ανέφερε:

«Μετά την συνέχιση της απεργίας από τον ΠΝΟ εμείς ζητούμε από τον Υπουργό να μπει το πλοίο ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση για τα νησιά μας.  Έχω επικοινωνήσει με τους Περιφερειάρχες της νησιωτικής Ελλάδας και πρέπει επιτέλους να μπει το πλοίο ασφαλείας.  Μπορεί να έφυγε χθες ένα πλοίο αλλά δεν ήταν το πλοίο ασφαλείας και πρέπει στην Κρήτη να υπάρχει πλοίο ασφαλείας και από το Ηράκλειο και από την Σούδα. Υπάρχουν πάνω από 100 φορτηγά και στην Σούδα και στο Ηράκλειο και εμείς ζητούμε να φύγουν τα εμπορεύματα αλλά και να μπορούν να έρθουν προϊόντα-εμπορεύματα,  και επιβάτες από την ηπειρωτική Ελλάδα.  Ήδη έχουμε επικοινωνία με πολλές επιχειρήσεις που μας κάνουν γνωστό ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα στο νησί, σε σούπερ μάρκετ, σε κρέατα και μια σειρά άλλων αγαθών. Πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση, ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής με τον οποίο μίλησα, μετά και την χθεσινή συνάντηση που είχαμε, θεωρώ ότι σήμερα πρέπει να ληφθεί αυτή η απόφαση για πλοία ασφαλείας σε όλο το νησιωτικό χώρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια