Ειδήσεις

Χωράει μια ολόκληρη ζωή μέσα σε λίγες μόνο μέρες…

Χωράει μια ολόκληρη ζωή μέσα σε λίγες μόνο μέρες… Ο Όσκαρ είναι ένα δεκάχρονο αγόρι που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο παίδων. Κανένας από το περιβάλλον του δεν τολμά να του πει την αλήθεια για την ασθένεια που αντιμετωπίζει... Αυτή είναι η ιστορία του Όσκαρ, που συγκινεί.

"Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ροζ", είναι ο τίτλος της. Δημιουργία του Eric-Emmanuel Schmitt και η προβολή της θα γίνει από τον Σύλλογο Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» - Cretan Palliative Care - σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Η προβολή της θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 7 το απόγευμα, στον Κινηματογράφο "Αστόρια" και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Όσκαρ είναι ένα δεκάχρονο αγόρι που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο παίδων. Κανένας από το περιβάλλον του δεν τολμά να του πει την  αλήθεια για την ασθένεια που αντιμετωπίζει. Μόνο η Ρόυζ, μια εκκεντρική κυρία που του παραδίδει την πίτσα του, είναι ειλικρινής μαζί του. Προκειμένου να του ελαφρύνει το μυαλό από τις σκέψεις, θα προτείνει στον Όσκαρ να παίξουν ένα παιχνίδι: κάνουν τους εαυτούς τους να πιστέψουν πως η κάθε μέρα που περνάει θα μετράει για δέκα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο η Ροζ, του προσφέρει μια ολόκληρη Ζωή μέσα σε λίγες μέρες. Για να τον ενθαρρύνει να ανοιχτεί περισσότερο, του προτείνει να γράψει γράμματα στον Θεό. Μια μοναδική φιλία θα αναπτυχθεί μεταξύ τους χωρίς οι δύο τους να γνωρίζουν πόσο πολύ θα επηρεάσει τις ζωές τους.

«Αυτή η ταινία ζωντανεύει τη φιλοσοφία του Συλλόγου μας Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» - Cretan Palliativ Care. Η κύρια με τα ροζ γίνεται άθελα μια τέλεια εθελόντρια, πιστή στο σκοπό της ανακουφιστικής φροντίδας. Αφού δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερες μέρες στη ζωή του Όσκαρ, καταφέρνει με το δικό της τρόπο να προσφέρει περισσότερη ζωή στις μέρες του», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ροσβίτα Μπαντουβά ιδρυτής του Συλλόγου που μαζί με τους εθελοντές, καθηγητές, εκπαιδευτές, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως γίνεται γνωστό, είναι η ενημέρωση του κοινού για τον Σύλλογο που δημιουργήθηκε στη μνήμη του Ζαχαρία Μπαντουβά, με σκοπό να παρέχει βοήθεια στο σπίτι για ασθενείς με χρόνια νοσήματα: ανακούφιση του πόνου και των συμπτωμάτων, ψυχολογική υποστήριξη για τον ασθενή και όλη την οικογένεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια