default-image

Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς για τον περονόσπορο

Κρήτη
Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς για τον περονόσπορο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετά τα χαρμόσυνα νέα για τη δεύτερη δόση της επιδότησης το Δεκέμβρη , έρχονται και τα χρήματα της αποζημίωσης για τον περονόσπορο. Πρόκειται για μια ανέλπιστα θετική εξέλιξη καθώς τα χρήματα αναμένεται να καταβληθούν σε 2.000 παραγωγούς στην Κρήτη και μάλιστα μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Με ανυπομονησία περιμένουν τα χρήματα όσοι είχαν πληγεί, καθώς πριν το τέλος του 2016 αυξημένες είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις και οι οφειλές τους "πνίγουν".

Πληρώνονται όσοι είχαν "κοπεί"

Όπως τόνισε στο  neakriti.gr ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης κ.Χιλετζάκης «είναι μια υπόθεση που αυτό εκκρεμούσε .Το 2011 υπήρξε η πρώτη πληρωμή για τον περονόσπορο και επίσης στο τέλος 2014 . Όλοι οι παραγωγοί είχαν πληρωθεί ωστόσο εκκρεμούσαν οι ενστάσεις για ανθρώπους που είχαν «κοπέι» με την κατάθεση των αιτήσεων. Υπήρξε για παράδειγμα παραγωγός που το 2011 ήταν κάτοχος και εκμεταλλευτής της γης του.Το 2014 άνοιξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών και μεταβίβασε την περιουσία και το αμπέλι στο γιο του .Ωστόσο αυτό είχε ως αποτέλεσμα όταν έγινε η πληρωμή το 2015 να μην φαίνεται κάτοχος του αμπελιού και να «κοπεί». Μετά την ένσταση που κατατέθηκε, δικαιώθηκε και τώρα θα πληρωθεί τα χρήματα .Άλλοι παραγωγοί είχαν πρόβλημα με φορολογικά στοιχεία».

Για την καταβολή των χρημάτων εκπρόσωποι της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης βρέθηκαν στην Αθήνα στο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ μαζί με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη , ο οποίος είχε αποκαλύψει τη θετική έκβαση της υπόθεσης και στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Το ποσό που θα καταβληθεί στους παραγωγούς αγγίζει συνολικά τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ και η απόφαση υπεγράφη από τον κΧουλαριάκη. Μάλιστα εαν δεν καταβληθούν, θα χαθούν τα χρήματα αφού συμπληρώνεται πενταετία.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News