default-image

Παραιτήθηκε ο Ρέντσι

Παραιτήθηκε ο Ρέντσι

Την παραίτηση του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα, την Τετάρτη το βράδυ, όπως είχε προαναγγείλει ώρες νωρίτερα.

Ο Ματέο Ρέντσι είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί αμέσως μετά την απόρριψη της συνταγματικής μεταρρύθμισης την οποία είχε προτείνει στο δημοψήφισμα της Κυριακής, με ποσοστό σχεδόν 60%.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας ζήτησε από τον κ. Ρέντσι να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ώστε ο κ. Ματαρέλα να έχει τον χρόνο να διαβουλευτεί με τα κόμματα που εκπροσωπούνται σε Βουλή και Γερουσία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι διαβουλεύσεις του επικεφαλής του ιταλικού κράτους θα αρχίσουν την Πέμπτη το βράδυ και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το απόγευμα.

Πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι, μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, ο πρόεδρος Ματαρέλα να ζητήσει από κάποιον υπουργό της απερχόμενης κυβέρνησης ή άλλο στέλεχος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι επόμενες εκλογές, με βάση τη θητεία της Βουλής και της Γερουσίας, είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2018, ωστόσο πολλές πολιτικές δυνάμεις καλούν σε πρόωρη διεξαγωγή τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News