default-image

Ήρθε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο

Επιστήμη
Ήρθε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο

Μια νέα καινοτομία ήρθε τη Δευτέρα από την Amazon, η οποία εγκαινίασε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία και ουρές στο Σιατλ, στις ΗΠΑ, εισαγάγοντας ένα νέο ανταγωνιστικό στοιχείο με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το μαγαζί Amazon Go, το νέο κατάστημα 167 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύσει ποια αντικείμενα παίρνουν οι πελάτες από τα ράφια, και στέλνει το λογαριασμό στο λογαριασμό Amazon του κάθε πελάτη εάν δεν τα επιστρέψει στα ράφια.

Προς το παρόν, το Amazon Go εξυπηρετεί μόνο υπαλλήλους της εταιρείας και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες στον κόσμο στις αρχές του 2017, είπε η Amazon.

Εάν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει πάνω από 2.000 σούπερ μαρκετ, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

«Οι ουρές στα ταμεία είναι πάντα το πιο αναποτελεσματικό κομμάτι της καταναλωτικής εμπειρίας», είπε ο Νιλ Σόντερς, διευθυντής της εταιρείας Conlumino, η οποία ειδικεύεται σε έρευνες λιανικού εμπορίου.

«Όχι μόνο θα εξοικονομούσες πολλά από τα εργατικά έξοδα, θα μπορούσες και να επισπεύσεις τη διαδικασία κατά πολύ για τους καταναλωτές, ώστε να γίνει πιο ευχάριστη. Δεν θα είναι όμως εύκολο να συνηθίσει κανείς τη διαδικασία του να παίρνει κάτι και να φεύγει, καθώς μερικοί άνθρωποι "νιώθουν ότι έκλεψαν" το αντικείμενο», είπε.

Εκτός από είδη πρώτης ανάγκης, το μαγαζί στο Σιάτλ προσφέρει και έτοιμα φαγητά τα οποία προετοιμάζονται επί τόπου από σεφ και από τοπικά εστιατόρια και τοπικούς φούρνους, είπε η Amazon.

Το Amazon Go δεν είναι το πρώτο «αληθινό» μαγαζί που ανοίγει η διαδικτυακή εταιρεία. Διαχειρίζεται επίσης και ένα βιβλιοπωλείο στο Σιάτλ, καθώς και φορητούς σταθμούς σε mall όπου διαφημίζει συσκευές της όπως το Kindle.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News