default-image

"Υπεράνω πάσης υποψίας" στο πανόραμα Ιταλικού Κινηματογράφου

Life
"Υπεράνω πάσης υποψίας" στο πανόραμα Ιταλικού Κινηματογράφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Υπεράνω πάσης υποψίας», συνεχίζεται το «Πανόραμα Ιταλικού Κινηματογράφου» από τον πολιτιστικό σύλλογο «Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών», στα Χανιά.

Η ταινία του Έλιο Πέτρι, θα προβληθεί, για πρώτη φορά, στα Χανιά, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα ορόφου του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23, είσοδος από Γιαμπουδάκη).

Πρωταγωνιστές είναι οι Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Φλορίντα Μπολκάν, ενώ την εξαιρετική μουσική συνέθεσε ο Έννιο Μορρικόνε.

Το φιλμ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, αλλά και της Διεθνούς Ένωσης κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ των Κανών. Επίσης έχει πάρει δύο ιταλικά Όσκαρ (David di Donattelo), καλύτερης ταινίας και ηθοποιίας (Βολοντέ), ενώ προτάθηκε για Όσκαρ σεναρίου και για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και σεναρίου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ένας αστυνομικός λόγω πολιτικών μέσων γίνεται αρχηγός της ομάδας ανθρωποκτονιών. Σκοτώνει την ερωμένη του και αφήνει εμφανή ίχνη για να συλληφθεί, κάτι που δεν γίνεται.

Είναι μια αριστουργηματική, πολιτική ταινία με φροϋδικά στοιχεία, σχόλιο για τον καθημερινό φασισμό αλλά και τις συμπεριφορές της αστυνομίας και την ψυχοπαθολογία της.

Την ταινία θα προλογίσει η εκπαιδευτικός Δ.Ε. Βίκυ Παπαναγιώτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News