default-image

ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης: Απεργία ΠΝΟ - «τιμωρία» για τους αγρότες

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης: Απεργία ΠΝΟ - «τιμωρία» για τους αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου η απεργία της ΠΝΟ έχει ήδη επιφέρει προβλήματα στους αγρότες του νησιού, κρατώντας τους «ομήρους» σε μία κατάσταση που «πληρώνουν με τον κόπο τους τις διεκδικήσεις μιας άλλης κοινωνικής ομάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό. Είναι κατακτημένο με αγώνες και είναι το βασικό μέσο των εργαζόμενων για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Κάθε απεργία έχει κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και κόστος.

Το κύριο όμως όπλο κάθε απεργίας είναι η υποστήριξη των αιτημάτων της από την υπόλοιπη κοινωνία και ο χειρότερος εχθρός των κοινωνικών διεκδικήσεων είναι ο «κοινωνικός αυτοματισμός» και η σύγκρουση μεταξύ των εργαζομένων.

Η τωρινή απεργία της ΠΝΟ, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των αιτημάτων, εξελίσσεται σε μια απεργία - τιμωρία για τους αγρότες της Κρήτης, που καμιά ευθύνη δεν φέρουν για τα όποια προβλήματα και τις όποιες διεκδικήσεις.

Οι παραγωγοί ευπαθών προϊόντων της Κρήτης μετατρέπονται σε ομήρους και είναι απαράδεκτο να είναι αυτοί που πληρώνουν με την καταστροφή των κόπων τους, τις διεκδικήσεις μιας άλλης κοινωνικής ομάδας.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ ναυτεργατών και αγροτών και να διευκολυνθεί άμεσα η μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, για να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News