default-image

Ινδονησία: Στους 100 οι νεκροί από τα φονικά Ρίχτερ

Κόσμος
Ινδονησία: Στους 100 οι νεκροί από τα φονικά Ρίχτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θάνατο σκόρπισαν τα ξημερώματα στην Ινδονησία τα φονικά Ρίχτερ των 6,4 βαθμών, με τουλάχιστον εκατό νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ φόβοι εκφράζονται και για δεκάδες εγκλωβισμένους.

Η φονική δόνηση "έπιασε" τον κόσμο στον ύπνο, αφού σημειώθηκε στις 5 το πρωί τοπική ώρα με επίκεντρο 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπάντα Ατσέχ, στη βόρεια Σουμάτρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, τζαμιά και καταστήματα ισοπεδώθηκαν στη μικρή πόλη της Meureudu, όπου ο εγκέλαδος ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, δηλαδή σεισμικά κύματα.

Τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τον αριθμό των θυμάτων, ενώ στο μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής έχει σημάνει συναγερμό για τον μεγάλο αριθμό των τραυματιών.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν και δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια. Για το έργο αυτό, βαριά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για να μετατοπίσουν τα συντρίμμια.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με το news.gr ανέφερε σε τοπικό μέσο ότι είδε κατοίκους της περιοχής να περιφέρεται στους δρόμους, μη μπορώντας να επιστρέψουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους και φοβούμενοι τους μετασεισμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News