default-image

Τα μαγκάλια… της ντροπής

Περίεργα
Τα μαγκάλια… της ντροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν είχαμε "Πρώτη Φορά Αριστερά", επρόκειτο να έχουμε, λέει, "φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης" για να ζεστάνουμε τα παιδιά μας.

Μιας και... "ο κακός Παπανδρέου, Βενιζέλος και Σαμαράς", μέσα από την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης, έκαναν το συγκεκριμένο καύσιμο απλησίαστο και πάγωσαν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Γι' αυτό, άλλωστε, είχαμε και τόσους θανάτους από φωτιές, αναθυμιάσεις, ακόμα και από μαγκάλια, στα σπίτια ανέργων και φτωχών ανθρώπων, για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση σήκωνε το... "λάβαρο της επανάστασης".

Πράγματι μια χρονιά το πετρέλαιο ήταν λίγο φτηνότερο. Μιλάμε για την περυσινή χρονιά. Αλλά όχι επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έκανε κάτι γι' αυτό. Ήταν φτηνότερο λόγω των διεθνών τιμών. Καμία μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης δε συνέβαλε σε κάτι τέτοιο.

Κι όμως. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ότι, κερδίζοντας τις εκλογές, από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά θα επανέφερε τον ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011, κάτι που δεν έκανε ποτέ.

Πέρυσι λοιπόν, συγκυριακά, κάτι έγινε. Λίγο-πολύ, τα ελληνικά νοικοκυριά έβαλαν λίγο πετρέλαιο. Φέτος, όμως, εκεί που άρχισαν οι άνθρωποι να βάζουν περιορισμένες, έστω, ποσότητες, έχουμε ξανά απότομη άνοδο των τιμών. Ήδη η κατώτερη τιμή δεν πέφτει πλέον στα βενζινάδικα του νομού Ηρακλείου κάτω από τα 92 με 93 λεπτά. Πάλι θα παγώσουν τα ελληνικά νοικοκυρά. Πάλι θα προσπαθήσουν οι Έλληνες να ζεσταθούν ακόμα και με ακατάλληλα ξύλα, ενώ ας ελπίσουμε να μην ξαναέχουμε αναθυμιάσεις και θανάτους από μαγκάλια, λες και ζούμε στη δεκαετία του '40 και του '50.

Τα μαγκάλια της ντροπής...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News