default-image

Ποιοι κλάδοι απεργούν την Πέμπτη

Χανιά
Ποιοι κλάδοι απεργούν την Πέμπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Υπολειτουργεί" την Πέμπτη η χώρα, λόγω της γενικής πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όσον αφορά στο Ηράκλειο, Εργατικό Κέντρο και νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ενώνουν δυνάμεις για το παγκρήτιο συλαλλητήριο, στο οποίο θα μετέχουν και τα τέσσερα Εργατικά Κέντρα του νησιού.

Το ΠΑΜΕ καλεί το δικό του κόσμο στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης και δανειστών.

Αναλυτικότερα, γενική απεργία με τους περισσότερους κλάδους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα να απεργούν έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχιας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (προς Παρασκευή).

Παγκρήτια πορεία

Η απόφαση της Κρήτης είναι να ξεκινήσει μια μεγάλη παγκρήτια πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το χώρο έξω από το ΕΚΗ, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, και ώρα έναρξης της συγκέντρωσης στις 11 το πρωί. Εξαιρούνται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που θα συγκεντρώνονται από τις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο μέτωπο των Εργατικών Κέντρων θα συμμετάσχουν και αντιπροσωπίες των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Λέμε "όχι" στην καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Αντιδρούμε στα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης και των δανειστών, που εξοντώνουν την πραγματική οικονομία και οδηγούν στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, έμπορους, βιοτέχνες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Από το μπλόκο του ΠΑΜΕ, επίσης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου τονίζει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. "τρέχει" να προλάβει να κλείσει τα μέτρα και τις αξιολογήσεις για να πάρει τα συγχαρητήρια από τα "κοράκια" των δανειστών και να ανοίξει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο... Όλα ντυμένα με γιρλάντες "ποσοτικής χαλάρωσης", "ρυθμών ανάπτυξης" και "διευθέτησης του χρέους", με "φως στο τούνελ" και θριαμβολογίες για την επίσκεψη του "γερακιού του πόλεμου" Ομπάμα, για λύση στο ζήτημα του χρέους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι μέτρα στήριξης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μέτρα που ζητάνε οι εργοδοτικές οργανώσεις για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους ή να περιορίσουν τη χασούρα τους στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης. Μέτρα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους μεγαλοεργοδότες να φορτώσουν τα βάρη στους εργαζόμενους. Είναι μέτρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε εφαρμόζονται ήδη, είτε περνάνε τώρα».

Κλειστά καταστήματα από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου συντασσόμενος με την απόφαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, αποφάσισε την συμμετοχή του συλλόγου στις κινητοποιήσεις της 8ης Δεκεμβρίου, εστιάζοντας στις νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που είναι προ των πυλών και στα νέα επαπειλούμενα μέτρα της 2ης αξιολόγησης για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Καλεί όλους τους εμπόρους και επιχειρηματίες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11πμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέσα από την πόλη με τελική κατάληξη την Περιφέρεια όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

Κατά την διάρκεια της πορείας ο σύλλογος ζητά από τα μέλη του να έχουν τα καταστήματα τους ΚΛΕΙΣΤΑ εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στα προωθούμενα μέτρα από την κυβέρνηση και τους δανειστές που τρέφουν την κρίση, διαλύουν την πραγματική οικονομία και οδηγούν στο λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίους  έμπορους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η "Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών"

Σε ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών" νομού Ηρακλείου αναφέρει την απόφασή της για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τονίζει την ανάγκη... «να απαντήσουμε αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που συνεχίζει τη μνημονιακή καταιγίδα των προκατόχων της (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και να αλλάξουμε σε ταξική κατεύθυνση τους συσχετισμούς στις εκλογές της ΕΛΜΕ στις 15 Δεκεμβρίου».

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία μεθαύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 το πρωί της Πέμπτης, και καταγγέλλει ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., υλοποιώντας τις επιταγές του ΣΕΒ και της Ε.Ε.-ΔΝΤ, εξαπολύει νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτεί σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους:

- Απελευθέρωση απολύσεων. Εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη, που μιλά για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0-24 (Ν. 4369/2016).

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, "πάγωμα" μισθολογικών κλιμακίων και κατάργηση εφάπαξ. Κατάργηση ακόμη και του κουτσουρεμένου ανθυγιεινού επιδόματος.

- Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (με εργαζόμενους πολυεργαλεία).

- Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 ευρώ από τα 8.600.

-  Με τον προϋπολογισμό- "φωτιά" που κατέθεσαν για ψήφιση στη Βουλή, θέλουν να μαζέψουν ακόμα 4,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα βγουν από τις άδειες λαϊκές τσέπες».

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι επαγγελματίες επισιτισμού και διασκέδασης του Ηρακλείου θα δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και  καλεί  τους επαγγελματίες του κλάδου σε μαζική συμμετοχή.

''Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου,  αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και  καλεί  τους επαγγελματίες του κλάδου σε μαζική συμμετοχή.

Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας αύριο Πέμπτη και ώρα 11 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Αντιδρούμε στην συνεχιζόμενη επιδίωξη του αφανισμού των επιχειρήσεών μας. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.''

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News