Ειδήσεις

Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με τον υπουργό Ναυτιλίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών της Κρήτης με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών της Κρήτης με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για να αποφασιστεί τι θα γίνει με το πλοίο ασφαλείας που ζητούν οι αγρότες να φύγει από το Ηράκλειο, προκειμένου να μεταφερθούν χιλιάδες τόνοι κηπευτικών.

Γύρω από το τραπέζι έχουν καθίσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στις Βρυξέλλες για να παρίσταται στο ραντεβού με τον υπουργό, δήμαρχοι της Κρήτης, αγροτοσυνδικαλιστές καθώς και εκπρόσωποι της ΠΝΟ.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποφασίζει σε λίγη ώρα η ΠΝΟ για το πλοίο ασφαλείας

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΝΟ συνεδρίαζε από το πρωί προκειμένου να αποφασίσει αν θα δώσει το πράσινο φως για πλοίο ασφαλείας που θα μεταφέρει τα αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη, στον Πειραιά.

Άγνωστο παραμένει τι έχουν αποφασίσει οι εκπρόσωπο της Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι το κλίμα μεταξύ των εμπλεκόμενων ήταν θετικό και αναμένεται η συνάντηση να έχει θετική έκβαση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον υπουργό Ναυτιλίας σήμερα οι αγρότες της Κρήτης

Ετοιμοπόλεμοι οι αγρότες της Ιεράπετρας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες της Ιεράπετρας, βρίσκονται υπ΄ατμών. Σε περίπτωση που δε δοθεί λύση για το πλοίο ασφαλείας από την ΠΝΟ, είναι αποφασισμένοι να δώσουν μόνοι τους τη λύση.

Μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο Δημοπρατήριο της «Αγροπηγής» νωρίτερα, οι αγροτικοί φορείς της περιοχής αποφάσισαν να γίνει στις 14:00 μ.μ. προσυγκέντρωση αγροτών με τα αυτοκίνητά τους στο Στόμιο Ιεράπετρας και από εκεί στις  θα αναχωρήσουν σε κομβόι με σκοπό να συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου για να επιβάλλουν τη φόρτωση των αγροτικών προϊόντων που βρίσκονται στα καράβια, σε περίπτωση φυσικά που δε βρεθεί λύση με την ΠΝΟ και το υπουργείο Ναυτιλίας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελεσίγραφο αγροτών: Αν δεν φύγει πλοίο θα κάψουμε το λιμάνι

Στόχος των αγροτών είναι να φύγουν σήμερα τα προϊόντα από το νησί.

4000 τόνοι κηπευτικών βρίσκονται συσκευασμένοι και φορτωμένα σε 120 φορτηγά- ψυκτικούς θαλάμους, έτοιμα να μπουν στο πλοίο και να φύγουν από το νησί.

Την ίδια στιγμή στα συσκευαστήρια και τα δημοπρατήρια του νησιού "περιμένουν" άλλοι τόσοι τόνοι κηπευτικών.

Η όποια καθυστέρηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία του νησιού. Απο τη μία τα προϊόντα θα καταστραφούν και από την άλλη κινδυνεύουν να χαθούν συμφωνίες εκατομμυρίων με αγορές του εξωτερικού.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγρότες, τεράστια η οικονομική ζημιά από την απεργία της ΠΝΟ

Όλα τα φορτία ζυγισμένα και έτοιμα για αναχώρηση

Οι αγρότες πάντως είναι πανέτοιμοι να φύγουν μέσα στη μέρα από το νησί. Κατά τη δικάρκεια της χθεσινής νύχτας οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου κατέβαλαν τα μέγιστα ώστε να ζυγιστούν όλα τα φορτία. 120 φορτηγά βρίσκονται ήδη στον ελεγχόμενο χώρο του λιμανιού, με ελεγμένο και ζυγισμένο φορτίο και τους οδηγούς να έχουν εκδώσει ακόμη και τα εισιτήρια τους.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια