default-image

Αποφασίζει σε λίγη ώρα η ΠΝΟ για το πλοίο ασφαλείας

Χανιά
Αποφασίζει σε λίγη ώρα η ΠΝΟ για το πλοίο ασφαλείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στην επόμενη ώρα η ΠΝΟ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της για το πλοίο ασφαλείας που θα μεταφέρει τα αγροτικά προϊόντα των παραγωγών της Κρήτης. Η Ναυτική ομοσπονδία συνεδριάζει αποκλειστικά και μόνο για το πλοίο της Κρήτης μετά και από τις έντονες πιέσεις των εκπροσώπων των αγροτών του νησιού.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον υπουργό Ναυτιλίας οι αγρότες της Κρήτης

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΝΟ θα καθίσει εκ νέου αύριο στο τραπέζι, δεδομένης της Πανελλαδικής απεργίας, και αναμένεται να αποφασίσει την παράταση της απεργίας.

Εφόσον δοθεί σήμερα από τους ίδιους το πράσινο φως να φύγει το πλοίο ασφαλείας από την Κρήτη, αυτό θα αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους παραγωγούς της Κρήτης. Διαφορετικά τους περιμένει ολοσχερή καταστροφή.

Ετοιμοπόλεμοι οι αγρότες της Ιεράπετρας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες της Ιεράπετρας, βρίσκονται υπ΄ατμών. Σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση για το πλοίο ασφαλείας από την ΠΝΟ, είναι αποφασισμένοι να δώσουν μόνοι τους τη λύση.

Μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο Δημοπρατήριο της «Αγροπηγής» νωρίτερα, οι αγροτικοί φορείς της περιοχής αποφάσισαν να γίνει στις 14:00 μ.μ. προσυγκέντρωση αγροτών με τα αυτοκίνητά τους στο Στόμιο Ιεράπετρας και από εκεί στις  θα αναχωρήσουν σε κομβόι με σκοπό να συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου για να επιβάλλουν τη φόρτωση των αγροτικών προϊόντων που βρίσκονται στα καράβια, σε περίπτωση φυσικά που δε βρεθεί λύση με την ΠΝΟ και το υπουργείο Ναυτιλίας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελεσίγραφο αγροτών: Αν δεν φύγει πλοίο θα κάψουμε το λιμάνι

Στόχος των αγροτών είναι να φύγουν σήμερα τα προϊόντα από το νησί.

4000 τόνοι κηπευτικών βρίσκονται συσκευασμένοι και φορτωμένα σε 120 φορτηγά- ψυκτικούς θαλάμους, έτοιμα να μπουν στο πλοίο και να φύγουν από το νησί.

Την ίδια στιγμή στα συσκευαστήρια και τα δημοπρατήρια του νησιού "περιμένουν" άλλοι τόσοι τόνοι κηπευτικών.

Η όποια καθυστέρηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία του νησιού. Απο τη μία τα προϊόντα θα καταστραφούν και από την άλλη κινδυνεύουν να χαθούν συμφωνίες εκατομμυρίων με αγορές του εξωτερικού.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγρότες, τεράστια η οικονομική ζημιά από την απεργία της ΠΝΟ

Όλα τα φορτία ζυγισμένα και έτοιμα για αναχώρηση

Οι αγρότες πάντως είναι πανέτοιμοι να φύγουν μέσα στη μέρα από το νησί. Κατά τη δικάρκεια της χθεσινής νύχτας οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου κατέβαλαν τα μέγιστα ώστε να ζυγιστούν όλα τα φορτία. 120 φορτηγά βρίσκονται ήδη στον ελεγχόμενο χώρο του λιμανιού, με ελεγμένο και ζυγισμένο φορτίο και τους οδηγούς να έχουν εκδώσει ακόμη και τα εισιτήρια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News