default-image

Τελεσίγραφο αγροτών: Αν δεν φύγει πλοίο θα κάψουμε το λιμάνι- pics

Κρήτη
Τελεσίγραφο αγροτών: Αν δεν φύγει πλοίο θα κάψουμε το λιμάνι- pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε "αναμμένα κάρβουνα"  κάθονται οι αγρότες της Κρήτης περιμένοντας τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή να δώσει το πράσινο φως για να φύγει πλοίο από το νησί με τα προϊόντα τους προς την Αθήνα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΈΦΤΑΣΑΝ ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Έφθασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου από την Ιεράπετρα και τη Μεσσαρά το απόγευμα της Τρίτης και μετά από λίγη ώρα κατευθύνθηκαν προς το λιμεναρχείο όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Σαιτάκη. Μάλιστα με το δεδομένο  ότι βλέπουν την παραγωγή τους  να καταστρέφεται και πρόκειται για δεκάδες τόνους, κόπους μία ολόκληρης χρονιάς αρκετοί εξαγριωμένοι αγρότες είχαν περικυκλώσει το χώρο περιμένοντας την έκβαση της σύσκεψης.

"Δεν μπορεί οι αγρότες της Κρήτης να είναι σε ομηρία ," δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης μετά τη σύσκεψη στο λιμεναρχείο. "Κάνουμε έκκληση είτε σε ΠΝΟ που συνεδριάζει αύριο, είτε στον υπουργό Ναυτιλίας για να δοθεί λύση ...Δεν πάει άλλο αυτός ο εμπαιγμός ...Δεν μπορεί να χάνει το εισόδημα του ο παραγωγός,  υποστήριξε στην ΚΡΗΤΗ TV ο κ. Αρναουτάκης .

"Θεωρούμε ότι οι επαφές του Περιφερειάρχη και των άλλων αγροτοσυνδικαλιστών, θα φέρουν λύση και το πρωί θα φύγουν καράβια. Είμαστε ικανοποιημένοι και βλέπουμε ότι οι τοπικοί φορείς προσπαθούν να βρουν λύση , υποστήριξε από την πλευρά του ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χιλιετζάκης ενώ οι αγρότες δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους  για τη στάση βουλευτών του νησιού.

Νωρίτερα οι αγρότες προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό των λιμενικών αναμένοντας μία απάντηση από τον υπουργό Κουρουμπλή με τον οποίο και βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης που είχε καταφθάσει και εκείνος στο λιμεναρχείο. Μάλιστα οι αγρότες ήταν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και να παραμείνουν στο λιμάνι όλο το βράδυ ενώ δεν έλειψαν και ακραίες φωνές που απειλούσαν ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα κάψουν το λιμάνι.

Αν και αρχικά κατά την άφιξη τους η κατάσταση φαινόταν ήρεμη, ωστόσο τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν λίγα λεπτά μετά την άφιξη των αγροτών  της Ιεράπετρας ,της Μεσαράς αλλά και του Ηρακλείου,  στο λιμάνι με τους παραγωγούς να φωνάζουν εναντίον των ναυτεργατών που παρέμεναν  εντός των πλοίων και τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα .

Παρά το γεγονός ότι οι μπούκα- πόρτες των πλοίων ήταν  ερμητικά κλειστές με ναυτεργάτες να παραμένουν μέσα σε αυτά, όλοι ελπίζουν πως τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή και το καράβι εκείνο που θα μεταφέρει εν τέλει τα προϊόντα τους στην Αθήνα χωρίς να χρειαστεί να καταλήξουν στις χωματερές.

Λίγο μετά τις 10 βράδυ,  οι αγρότες απαμακρύνθηκαν απο το κτίριο του Λιμεναρχείου. Ο μεγάλος όγκος των διαμαρτυρόμενων αποχώρησε, ωστόσο στο  λιμάνι παραμένουν αρκετοί αγρότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >> Ξεκίνησε το κομβόι των αγροτών απο Ιεράπετρα για Ηράκλειο

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη -Βάλια Μπούη

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News