default-image

Μετά τους σοβάδες, έπεσε και η ψευδοροφή στο νοσοκομείο

Κρήτη
Μετά τους σοβάδες, έπεσε και η ψευδοροφή στο νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από καθαρή τύχη δεν βρέθηκε τμήμα ψευδοροφής που κατέρρευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο κεφάλι κάποιου ασθενή, επισκέπτη ή εργαζόμενου.

Τα ανάλογα περιστατικά είναι συχνά, ακόμη και με πτώση σοβάδων, όμως τα απαιτούμενα κονδύλια για μια επισταμένη βελτίωση του κτιρίου αγνοούνται.

Οι εργαζόμενοι εύλογα θεωρούν ότι δεν επαρκούν η μικρής κλίμακας εργασίες συντήρησης, ενώ η διοίκηση έχει λάβει δέσμευση από την ΥΠΕ Κρήτης, ότι μόλις υπάρξουν σχετικά κονδύλια, το νοσοκομείο Ρεθύμνου θα ανακαινιστεί ριζικά.

Πότε βρέχει σοβάδες, πότε βρέχει τμήματα ψευδοροφής στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όμως δεν έχει βρέξει ακόμα μια χρηματοδότηση ικανή να βάλει ένα τέλος σε αυτά τα περιστατικά που αφήνουν το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού να βγάζει μια εικόνα εγκατάλειψης.

Η διοίκηση της δομής αποδίδει την πτώση τμήματος της ψευδοροφής στην πρόσφατη κακοκαιρία, οι εργαζόμενοι καθημερινά παρατηρούν μικρές παρεμβάσεις-μπαλώματα λόγω της έλλειψης πόρων και από θαύμα όλα αυτά τα περιστατικά κατά καιρούς δεν έχουν βλάψει κάποιον περαστικό.

Τόσο η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Αφροδίτη Νικητάκη, όσο και ο γραμματέας, Βασίλης Δασκαλάκης, διαπιστώνουν ότι το ιδιωτικό συνεργείο πραγματοποιεί παρεμβάσεις συντήρησης στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, όμως ένα κτίριο που αποτελείται από τμήματα που έχουν κτιστεί τη δεκαετία του 1950 και παραδόθηκε τη δεκαετία του 1980 στο κοινό ως νοσοκομείο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έρθει σε μια αξιοπρεπή και ασφαλή κατάσταση, με εμβαλωματικές παρεμβάσεις και χωρίς μια γενναιόδωρη χρηματοδότηση.

Αν το χειμώνα εξυπηρετεί περίπου 100 χιλιάδες εν δυνάμει ασθενείς συγκαταλέγοντας και περιοχές των γειτονικών νομών, το καλοκαίρι οι ανάγκες αυξάνονται λόγω τουρισμού, ενώ πολλές φορές το νοσοκομείο αυτό και παρά τα όποια προβλήματά του, υποστηρίζει και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, διασαφήνισε ότι τού έχει ζητηθεί από την ΥΠΕ Κρήτης, ετοιμότητα για ένταξη σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και κτιριακής βελτίωσης με παρεμβάσεις στις σωληνώσεις, τις μονώσεις και τα κουφώματα με προϋπολογισμό 2 έως 3 εκατομμυρίων ευρώ, μόλις ανοίξει σχετικός κωδικός στο ΕΣΠΑ. Αυτό περιμένουν εναγωνίως και οι εργαζόμενοι, ακόμη και το ενδεχόμενο ανέγερσης νέου νοσοκομείου και μετατροπής του υφιστάμενου σε κέντρο υγείας αστικού τύπου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News