default-image

Παγκρήτιο στάδιο: Μπάζει νερά και βγήκαν κουβάδες (photos)

Κρήτη
Παγκρήτιο στάδιο: Μπάζει νερά και βγήκαν κουβάδες (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όποτε βρέχει στήνονται… κουβάδες στο Παγκρήτιο στάδιο και επικρατεί η γνώριμη εικόνα. Αν και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές υποδομές της Κρήτης μετά από κάθε νεροποντή το στέγαστρο μπάζει από παντού και αθλητές και πολίτες κινούνται ανάμεσα σε κουβάδες που τοποθετούνται για να μην σχηματιστούν μικρές λίμνες στους διαδρόμους.

Όπως σχολιάζουν αθλητές και πολίτες που επιλέγουν σταθερά το Παγκρήτιο στάδιο για να γυμναστούν και μίλησαν στο neakriti.gr « η εικόνα είναι γνώριμη όποτε βρέχει και επαναλαμβάνεται συχνά. Το πρόβλημα υπάρχει στις θύρες 4 και 7 αλλά ίσως και σε άλλα σημεία του σταδίου. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα "στολίδι" όπως το Παγκρήτιο αλλά είναι κρίμα που είναι σε αυτή την κατάσταση.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο στέγαστρο και συγκεκριμένα στους αρμούς .Πολλά διαζώματα ενώνονται μέσω των αρμών με ένα υλικό τύπου λάστιχο το οποίο έχει υποστεί φθορά ή καταστραφεί ακόμα και από τρωκτικά σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Περιμένουν τον υπουργό

Απαντώντας στο θέμα του στεγάστρου ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς σημείωσε «έχουν γίνει αρκετές επαφές στην Αθήνα με τον υπουργό και τον Περιφερειάρχη για το ζήτημα καθώς είναι ένα κορυφαίο έργο της Κρήτης. Έχει ζητηθεί ραντεβού με το νέο υπουργό χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ανταπόκριση. Η εταιρία που διαχειρίζεται το Παγκρήτιο στάδιο έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να ενημερώσει όλες τις πλευρές για το πρόβλημα που υπάρχει".

Πρόβλημα…1 εκατομμυρίου ευρώ

Όσο απογοητευτική κι αν η εικόνα του σταδίου που μπάζει νερά, τόσο μεγάλο είναι και το ποσό που απαιτείται, ωστόσο τα κονδύλια δεν φαίνονται στον ορίζοντα.

Όπως σχολιάζει ο κ.Βαρδαβάς «έχουμε εντάξει το Παγκρήτιο στην ζώνη ΣΟΑΠ για να υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία. Η δαπάνη που απαιτείται για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του στεγάστρου υπολογίζεται πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ» .Και συμπληρώνει «θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε αυτούς που είχαν την αρμοδιότητα συντήρησης .Η πολιτεία έδινε το 1 εκατ. ευρώ και μετά παρελήφθη το έργο από το δήμο. Εκτιμήθηκε η κατάσταση του σταδίου μετά από την παραλαβή; Παραλάβαμε ένα στέγαστρο συντηρημένο; Δεν θα επιτρέψουμε να πλήξουν την εικόνα του Παγκρητίου…».

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη - Βούλα Νεονάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News