Ειδήσεις

Με άγριες διαθέσεις στο Ηράκλειο οι παραγωγοί, ζητούν πλοίο

Έρχονται αποφασισμένοι για να βρεθεί λύση στις 18.00 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι παραγωγοί."Δεν έχει τα κότσια ο υπουργός"λένε.

Έρχονται αποφασισμένοι για όλα για να βρεθεί λύση στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι αγρότες που βλέπουν τα κηπευτικά τους να σαπίζουν λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.  Μάλιστα το ενδεχόμενο να παραταθεί η απεργία έως την Παρασκευή λόγω συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ,προκαλεί οργή .

Αποφασισμένοι για όλα οι αγρότες απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στους παραγωγούς κηπευτικών να φτάσουν με την παραγωγή τους στο Ηράκλειο απόψε στις 18.00 ώστε να αποπλεύσει πλοίο με το εμπόρευμά τους.

"Αφού ο υπουργός δεν έχει τα κότσια θα βρούμε λύση"

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου κ.Ντισπυράκης που μίλησε στο  neakriti.gr «πιέζουμε τον υπουργό Ναυτιλίας να δούμε τι θα κάνει με τη δρομολόγηση  πλοίου υασφαλείας αλλά το μόνο που ακούμε είναι συσκέψεις και συσκέψεις. Καλούμε όλους τους αγρότες της Κρήτης θα βρεθούμε απόψε στις 18.00 στο λιμάνι του Ηρακλείου. Όλοι θα συνοδεύουμε τις φορτωμένες με κηπευτικά νταλίκες, για να αναχωρήσουν για Πειραιά. Θα γίνει συνεννόηση με ναυτιλιακή εταιρία και ελπίζουμε να αναχωρήσει πλοίο .Ο υπουργός δεν έχει τα κότσια να εφαρμόσει το νόμο...Και θα γίνει και εξώδικο στον υπουργό αν δεν δώσει λύση».

Ανυπολόγιστη εκτιμάται ότι είναι η ζημιά στα προϊόντα που δεν άντεξαν, άρχισαν να σαπίζουν και καταλήγουν στις χωματερές.

Φράκαραν αποθήκες και νταλίκες

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι παραγωγοί στην Ιεράπετρα. Το πρωί της Τρίτης υπεύθυνοι των δημοπρατηρίων, έμποροι, εξαγωγείς, τυποποιητές, διακινητές και μεταφορείς συγκεντρώθηκαν στο δημοπρατήριο Αγροπηγής.

Αυτό που ζητήθηκε από τους παραγωγούς ήταν να μην κόψουν άλλα κηπευτικά αφού έχουν φρακάρει αποθήκες , ψυγεία, νταλίκες και έχουν μείνει όλα τα αγροτικά προϊόντα απούλητα. Όπως ειπώθηκε όλα τα κηπευτικά μέχρι στιγμής έχουν μείνει απούλητα και κανείς δεν σκοπεύει να τα αγοράσει στη διάρκεια της ημέρας.

Τη «νύφη» θα πληρώσει ο αγρότης

Επειδή από την πρώτη ημέρα της απεργίας της ΠΝΟ οι έμποροι αγόραζαν τα προϊόντα των παραγωγών της Ιεράπετρας, οι έμποροι και οι εξαγωγείς ξεκαθάρισαν ότι μπορεί τα προϊόντα να αγοράστηκαν, αλλά επειδή από την Παρασκευή έως σήμερα όλα αυτά τα προϊόντα παραμένουν απόλυτα στα ψυγεία, στις αποθήκες, στις εξαγωγές, στους τράκτορες και στις νταλίκες, αυτό δε σημαίνει , ότι θα πληρωθούν κιόλας αν δεν προωθηθούν.

Άρα η ζημιά τελικά από το μεγάλο όγκο των προϊόντων που θα μείνουν απόλυτα και θα πεταχτούν, θα πληρωθεί από τους αγρότες τους ίδιους και τα δημοπρατήρια και όχι από τους εμπόρους.

Και οι έμποροι και οι εξαγωγείς και τα δημοπρατία, τους καλούν όλους στις 4 να ξεκινήσουν σε κομβόι με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και τις φορτωμένες νταλίκες με τα ψυγεία με τα προϊόντα να προσπαθήσουν όλοι μαζί να φορτωθεί το καράβι και να φύγει σήμερα οπωσδήποτε.

Εκτιμάται πάντως ότι τα προϊόντα είναι τόσα πολλά που μπορούν να φορτωθούν δύο πλοία.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκης - Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια