Ειδήσεις

Προσλήψεις στο Δήμο Ηρακλείου με...ραβασάκι του προέδρου

Με... ραβασάκια του προέδρου τοποθετήθηκαν οι νέοι εργαζόμενοι στο Δήμο. Προσλήψεις μέσω προγράμματος του ΟΕΑΔ αλλά με αδιαφανή κριτήρια.

Στις μέρες μας και στην Κρήτη, και μάλιστα στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, το Ηράκλειο, δεν ανακαλύπτεις την Αμερική όταν μιλάς για τη μάστιγα της ανεργίας. Δεν υπάρχει, χωρίς υπερβολή πλέον, σπίτι που η ανεργία να μην έχει χτυπήσει την πόρτα, έστω και για ένα μέλος σε κάθε οικογένεια. Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και ιδίως τους χειμερινούς μήνες αναζητούνται με το μικροσκόπιο.

Ταυτόχρονα, οι όποιες θέσεις αναζητούνται στο Δημόσιο, εν ευρεία έννοια, έστω μέσα από ένα 5μηνο ή 8μηνο πρόγραμμα, είναι ομοίως δυσεύρετες και γραφειοκρατικά "Γολγοθάς". Κυρίως, πρέπει υποχρεωτικά και σωστά να μπεις στη σειρά αξιολόγησης με τη μοριοδότηση των προσόντων σου. Αφού όμως πρώτα στεφθεί από επιτυχία η προσπάθειά σου να πληροφορηθείς εγκαίρως για μία προκήρυξη, να υποβάλλεις αίτηση και πάνω από όλα να ελπίζεις...

Στο Δήμο Ηρακλείου, όμως, και ειδικότερα στη ΔΗΚΕΗ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου), μέσα στο 2016 έχουμε προσλήψεις (ευτυχώς), αλλά με ένα τρόπο σχεδόν προκλητικό (δυστυχώς), για δεκάδες συνδημότες μας και μάλιστα στην κατηγορία των ανέργων. Αν υπάρχει μια κατηγορία συνδημοτών μας που οι διαδικασίες θα έπρεπε να διαφυλάττονται ως "κόρη οφθαλμού", αυτή είναι των ανέργων. Τα όσα, στα πλαίσια του ρεπορτάζ, τέθηκαν υπόψη στην εφημερίδα "Ν.Κ." είναι τροφή για σκέψη και προβληματισμό για όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές, ιδεολογικές και δημοτικές τους επιλογές. Πολύ περισσότερο που, χωρίς ίχνος περιπαιχτικό, είναι στοιχεία που μας κοινοποίησαν, μέχρι πρότινος, υποστηρικτές της δημοτικής Αρχής, "φίλοι και συνεργάτες" της, χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, αλλά απογοήτευσης.

Απογοήτευσης που δεν αφορά μόνο στις επιλογές της δημοτικής Αρχής, αλλά και για τη στάση που φαίνεται να τηρούν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΗ, τα οποία σπεύδουμε να επισημάνουμε ότι αντιπροσωπεύουν και τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης. Τα στοιχεία που παραθέτουμε δημιουργούν εύλογα την απορία: Τελικά όλοι ίδιοι είναι; Μοιράζονται τις θέσεις μεταξύ τους και σιωπούν; Ή μήπως υπάρχει παραπλάνηση, εξαπάτηση των μελών του Δ.Σ. και οι ενέργειες αφορούν αποκλειστικά τη δράση του προέδρου της ΔΗΚΕΗ;

Επιβεβαιώνει την Αδιαφάνεια

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης  στο Δήμο Ηρακλείου, με σημερινή της ανακοίνωση, όχι μόνο επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις της «Ν.Κ» , αλλά όπως επισημαίνει  ευθέως, οι προσλήψεις σε πρόγραμμα για ανέργους μέσω ΟΑΕΔ, έγιναν  με προσωπική ευθύνη του Προέδρου της ΔΗ.ΚΕ.Η , χωρίς διαφάνεια και χωρίς εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο. Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει η κ. Μ.Ξυλούρη, μέλος της παράταξης Κουράκη  και σύμβουλος, που μετέχει στο Δ.Σ. της ΔΗ.ΚΕ.Η.  , μετα τις δύο πρώτες προσλήψεις, η παράταξη της δεν ψήφισε τις επόμενες καν για την διαδικασία, έχοντας εδραιωμένη την άποψη , ότι δεν τηρείται η νομιμότητα. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει :

H Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες εκπροσωπούνται  στο Δ.Σ. της  Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δ. Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) από την δημοτική  σύμβουλο Ξυλούρη-Ξημέρη  Μαρία .                                                                                                                                        

Για την παράταξή μας και μένα προσωπικά θέση και αρχή  είναι η διαχείριση  των δημοτικών υποθέσεων  να γίνεται  με προσήλωση στη νομιμότητα  την αξιοκρατία και τη διαφάνεια  .                                                                                                                                                     

Όσον αφορά  τώρα τη συμμέτοχη της ΔΗΚΕΗ στο πρόγραμμα του  ΟΑΕΔ  για την επιδοτούμενη  πρόσληψη  κάποιων εργαζομένων  (Αμεα)  συναινέσαμε στη συμμέτοχη της επιχείρησης  και  τη δυνατότητα πρόσληψης  δυο ατόμων  με την προϋπόθεση  ότι ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες .                                                                                               

Σε επομένη φάση που ζητήθηκε η εκ νέου συμμετοχή  για επιπλέον  δυο άτομα δεν ψηφίσαμε  σαν παράταξη γιατί κρίναμε ότι οι διαδικασίες  που ακολουθήθηκαν  δεν ήταν απόλυτα διαφανείς .                                                                                                                     

Καταδικάζουμε  ενέργειες  προσωπικές  που δεν προάγουν  την  διαφάνεια  την αξιοκρατία και εν τέλει  τη δημοκρατία  και αυτό για προστασία των θεσμών αλλά  και των ανέργων  οι οποίοι με αυτές  τις πρακτικές γίνονται δέσμιοι των προσωπικών επιλογών του κάθε  αιρετού  που έχει εξουσία .                                                                                         

Το κρίσιμο ερώτημα

Στον περίφημο απολογισμό της δημοτικής Αρχής για τη διετία, δίπλα στα "πριν και τα "μετά" δεν αναφέρεται τίποτα για την εξασφάλιση με χρηματοδότηση προσωπικού διοικητικών θέσεων στη ΔΗΚΕΗ, σε αντίθεση με την αλλαγή μιας λάμπας δημοτικού φωτισμού ή το βάψιμο ενός τοιχίου, που καταλαμβάνουν μία ολόκληρη σελίδα! Γιατί άραγε, αφού μιλάμε για θέσεις εργασίας σε μια εποχή όπου η ανεργία είναι το Νο 1 θέμα;

Οι ανάγκες προσωπικού, τα προβλήματα και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου ΔΗΚΕΗ (που διαχειρίζεται το προσωπικό για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", για το πρόγραμμα των ΚΗΦΗ, για το πρόγραμμα ΚΔΑΠ και το προσωπικό για το Ωδείο) είχε και έχει πραγματικές ανάγκες που απαιτούν την πρόσληψη προσωπικού. Αυτό προφανώς αφορά και άλλους τομείς του Δήμου.

Όμως κάθε πρόσληψη, ειδικά σε Δημοτική Επιχείρηση, έχει να αντιμετωπίσει τρία βασικά προβλήματα:

1) Την παράκαμψη της απαγόρευσης των προσλήψεων.

2) Τη χρηματοδότηση της θέσης εργασίας.

3) Την επιλογή του προσωπικού που θα προσληφθεί.

Η ΔΗΚΕΗ, σοφά πράττοντας, για να δώσει λύση στο πρώτο και το δεύτερο πρόβλημα, υπέβαλε από την αρχή της χρονιάς του 2016 αιτήσεις στον ΟΑΕΔ και εγκρίθηκε η ένταξή της σε ειδικό χρηματοδοτούμενο (ΕΣΠΑ) πρόγραμμα, με το οποίο ο ΟΑΕΔ στηρίζει ειδικές κατηγορίες ατόμων, με τη χρηματοδότηση της πρόσληψής τους σε επιχειρήσεις.

Μάλιστα, αν και το πρόγραμμα είναι για τρία χρόνια χρηματοδότηση με επιπλέον ένα χρόνο δέσμευση για διατήρηση της θέσης εργασίας στην επιχείρηση, η νομολογία των τελευταίων 10 ετών, όπως έχει διαμορφωθεί για παρόμοιες περιπτώσεις προσλήψεων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιλέγονται και εργάζονται να συνεχίζουν και μετά το πέρας της τετραετίας ως μόνιμοι.

Μιλάμε στην ουσία δηλαδή για πρόσληψη σε θέσεις αορίστου χρόνου, που με κάποιες προϋποθέσεις, μετά από μερικά χρόνια, οι εργαζόμενοι μπορεί να μεταφερθούν στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου.

Δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν σήμερα ανάμεσα στο προσωπικό του Δήμου Ηρακλείου. Υπάρχει ήδη πλούσια εμπειρία στο Δήμο!

Η πρόσληψη

Σύμφωνα με την προκήρυξη των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, όταν εγκρίνεται η χρηματοδότηση μιας ιδιωτικής επιχείρησης, η επιχείρηση προσλαμβάνει όποιον θέλει από τους υποψηφίους της λίστας του ΟΑΕΔ που έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Μέχρι εδώ καλά.

Όμως το "παραθυράκι" του νόμου (ελέω ΕΣΠΑ) επιτρέπει δυστυχώς και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις που εντάσσονται στα προγράμματα του ΟΑΕΔ (δεν τις ξεχωρίζει από τις άλλες, κοινές ιδιωτικές επιχειρήσεις) να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν!

Επιλογή τρόπου πρόσληψης

Έτσι υπάρχουν δύο επιλογές στη διοίκηση μιας Δημοτικής Επιχείρησης:

1) Να πάρει κάποιον "από το αφτί" (από τους εγγεγραμμένους στη σχετική λίστα του ΟΑΕΔ) και να τον βάλει στη θέση που έχει ζητήσει (δηλαδή όποιον έχει "μπάρμπα στην Κορώνη").

2) Να επιλέξει με μια διάφανη, αξιοκρατική και δημόσια διαδικασία, όπου θα κληθούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι επιθυμούν (από τους εγγεγραμμένους στη σχετική λίστα του ΟΑΕΔ), θα αξιολογηθούν με τα κριτήρια που θα ορίσει η Δημοτική Επιχείρηση και στο τέλος της διαδικασίας να προταθεί στον ΟΑΕΔ και να προσληφθεί η/ο καλύτερη/ος, που το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει επιλέξει!

Ποιος αποφασίζει;

Αλλά, από τον τρόπο λειτουργίας επί του παρόντος στη ΔΗΚΕΗ, το πρώτο θέμα που αναφύεται είναι εάν τις αποφάσεις τις παίρνει προσωπικά ο πρόεδρός της ή συλλογικά το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το νόμο, αποφάσεις παίρνουν αποκλειστικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου, το οποίο εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο ή αντιπρόεδρο να τις διεκπεραιώνει, ενεργώντας και υπογράφοντας σε ό,τι χρειαστεί.

Ποια λύση έδωσε η ΔΗΚΕΗ

Στο πρόβλημα της επιλογής του προσωπικού για τα τέσσερα άτομα που θα προσλάμβανε αρχικά, όπου οι δύο προσλήψεις έγιναν το Φεβρουάριο και οι άλλες δύο τον Οκτώβριο (ΤΕ λογιστής, ΔΕ διοικητικός, ένας πληροφορικάριος στα γραφεία της ΔΗΚΕΗ και μία θέση γραμματέως στο Δημοτικό Ωδείο), ποια λύση φέρεται να έδωσε η ΔΗΚΕΗ;

Μόλις έμαθε τις αρχικές αποφάσεις του ΟΑΕΔ για ένταξη στο πρόγραμμα, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ φέρεται να ήταν ο ίδιος που επέλεξε τα άτομα που ήθελε (από τους εγγεγραμμένους στη σχετική λίστα του ΟΑΕΔ).

Υπέγραψε τα συστατικά σημειώματά τους (τις εντολές τοποθέτησης), χωρίς προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δημοσιευμένη τουλάχιστον στη "Διαύγεια", και χωρίς καμία δημόσια, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία επιλογής. Οι ενδιαφερόμενοι απλά προσκόμισαν τα συστατικά σημειώματά τους στον ΟΑΕΔ!

Ο ΟΑΕΔ με τη σειρά του, αφού παρέλαβε τα συστατικά σημειώματα (τις εντολές τοποθέτησης) υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο, εξέδωσε τις τελικές εγκριτικές αποφάσεις και ενέταξε τους επιλεγμένους από τον πρόεδρο στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια, όπως όλα δείχνουν, η ΔΗΚΕΗ μόλις παρέλαβε αυτές τις τελικές εγκριτικές αποφάσεις, με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε τις προσλήψεις!

Τα κρίσιμα ερωτήματα

Αλλά εδώ έρχονται τα κρίσιμα ερωτήματα, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η κρίση με αιχμή την ανεργία χτυπάει όλα τα σπίτια.

Ποια διαδικασία διαφάνειας τηρήθηκε; Ποια αξιοκρατία εφαρμόστηκε;

Με ποιο τρόπο έγινε η αναφερόμενη στο πρόγραμμα «σύζευξη προφοράς και ζήτησης εργασίας»; Βγήκε μήπως μια δημόσια πρόσκληση-ανακοίνωση και πού, ώστε να μην την είδε κανείς άλλος;

Έμαθε έστω ένας Ηρακλειώτης (από τους εγγεγραμμένους στη σχετική λίστα του ΟΑΕΔ), εκτός από τους προσληφθέντες, ότι υπάρχουν θέσεις για πλήρωση στη ΔΗΚΕΗ, ώστε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και να προσκομίσει το συστατικό του σημείωμα;

Ζήτησαν από τον ΟΑΕΔ να τους υποδείξει με συστατικά σημειώματα καταστάσεις ατόμων που είχε στις λίστες του, προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί τους, ώστε, αν ήθελαν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να αξιολογηθούν;

Συνέταξε οποιοσδήποτε έστω υποτυπώδη κατάσταση υποψηφίων, με τη μοριοδότησή τους με οποιαδήποτε κριτήρια, ώστε να επιλεγεί ο καλύτερος;

Πήραν τηλέφωνο, έστω τυπικά, να ειδοποιήσουν την Ομοσπονδία ή τους εκπροσώπους του Σωματείου της ειδικής κατηγορίας των ατόμων που θα προσλάμβαναν; Ποιος αποφάσισε τελικά την επιλογή;

Τηρήθηκε η νομιμότητα;

Αλλά και στο εσωτερικό της ΔΗΚΕΗ συζητήθηκε ποτέ στο Διοικητικό Συμβούλιο ποιον θα επιλέξουν πριν υπογράψει ο πρόεδρος τα συστατικά σημειώματα (εντολές τοποθέτησης) των ατόμων που εντάχθηκαν στις τελικές εγκριτικές αποφάσεις;

Είναι νόμιμη η υπογραφή των συστατικών σημειωμάτων (εντολών τοποθέτησης) από τον πρόεδρο και η σφράγισή τους με τη σφραγίδα της ΔΗΚΕΗ, χωρίς να έχει εξουσιοδοτηθεί για την πράξη αυτή από το Διοικητικό Συμβούλιο; Μήπως η μόνη εξουσιοδότηση που είχε ήταν να καταθέσει την αίτηση της Δημοτικής Επιχείρησης για ένταξη στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ;

Αν ο πρόεδρος υπέγραψε, υπερβαίνοντας τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του, καθίστανται τα σημειώματα άκυρα και η εγκριτική απόφαση που εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ βασισμένη σ' αυτά ακυρωτέα;

Τι γίνεται με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΗ, που, βάσει της εγκριτικής απόφασης, προχώρησε στην έγκριση των προσλήψεων;

Παραπλάνηση;

Διαβάζοντας τις αποφάσεις, όπως έχουν δημοσιευτεί στη "Διαύγεια", παρατηρούμε ότι στο κείμενο της εισήγησής του ο πρόεδρος παραλείπει ένα βήμα στη διαδικασία της πρόσληψης (άρθρο 6, παρ. 3), δηλαδή αυτό που αναφέρεται στη δυνατότητα επιλογής εργαζομένων από την Επιχείρηση.

Επίσης πριν τη λήψη απόφασης αναφέρεται: «Το Δ.Σ., αφού άκουσε τον πρόεδρο και λαμβάνοντας υπόψη:

• το ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 άνεργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ),

•την εγκριτική απόφαση του ΟΑΕΔ

•την 234/2016 απόφαση του Δ.Σ.

• Το ΦΕΚ σύστασης της Επιχείρησης (ΦΕΚ 1237/14-6-2011)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ...», χωρίς να αναφέρει πουθενά την υπογραφή των συστατικών σημειωμάτων και την επιλογή που έγινε από τον πρόεδρο.

Μήπως αφήνεται έτσι να εννοηθεί ότι τους εργαζόμενους τους επιλέγει ο ΟΑΕΔ και όχι το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο δήθεν απλά αποδέχεται μια τοποθέτηση;

Αν πράγματι είναι έτσι και δεν πρόκειται για ένα φραστικό λάθος ή μια παράλειψη που πολλές φορές γίνεται στη σύνταξη αποφάσεων χάριν συντομίας, μήπως έχουμε μια σκόπιμη παραπλάνηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφευχθεί η διαδικασία της επιλογής και να προσληφθούν οι... εκλεκτοί του προέδρου;

Υπόθεση που αφορά όλους

Με πολύ ενδιαφέρον, μετά τα όσα παραθέτουμε σήμερα, θα θέλαμε να ακούσουμε, αν έχουν να πουν κάτι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΗ ή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου. Αν για τη δημοτική Αρχή η σιωπή είναι "πολιτική επιλογή", θα σιωπήσουν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΗ που εκπροσωπούν τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους κοινωνικούς φορείς;

Αντί επιλόγου

Δέσμευση για διαφάνεια;

Για όσους το έχουν ξεχάσει, στην ακροτελεύτια παράγραφο του προεκλογικού προγράμματος της "Δύναμης Πολιτών", της παράταξης της δημοτικής Αρχής, που εκπροσωπεί και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, αναφέρονταν μεταξύ άλλων:

«Συμπολίτες... από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για μια ακόμη φορά να εξαντλήσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη των στόχων που θέσαμε και να διαχειριστούμε τις υποθέσεις του Δήμου με προσήλωση στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και την απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

Ας κάνουμε αυτές τις εκλογές ΕΥΚΑΙΡΙΑ!.. Το Ηράκλειο αξίζει περισσότερα! Ας το υπερασπιστούμε ενωμένοι!».

Πόσοι άραγε θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με μια τέτοια διατύπωση;

Όπως δε διαφώνησε και η πλειοψηφία των Ηρακλειωτών όταν έδινε τη δυνατότητα στη "Δύναμη Πολιτών" τη δεύτερη Κυριακή, το Μάιο του 2014, να διαχειριστεί το Δήμο Ηρακλείου.

Αδικούν όμως το Ηράκλειο, αν αληθεύουν, τέτοιες πρακτικές!

Γι' αυτές τις πρακτικές και γι' αυτήν την ερμηνεία των λέξεων, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, αγωνίστηκαν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του Δήμου έντιμοι και ευυπόληπτοι συμπολίτες μας.

Το Ηράκλειο πράγματι αξίζει περισσότερα και ιδίως οι άνεργοί του! Ας το υπερασπιστούμε ενωμένοι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια