Ειδήσεις

Λύση μέσω Αegean για τους εγκλωβισμένους μαθητές

Αναχωρούν οι μαθητές μετά την ταλαιπωρία καθώς εξασφαλίστηκαν σήμερα από 3 αεροπορικές εταιρίες δωρεάν πτήσεις προς την Αθήνα .

Με την απεργία των ναυτεργατών να συνεχίζεται και τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, η αγωνία κορυφώθηκε για τους 2.500 μαθητές που έμεναν εγκλωβισμένοι στην Κρήτη. Η λύση ήρθε όχι μέσω θαλάσσης αλλά από…αέρος.

Ενδεικτικό είναι ότι η Aegean με 5 πτήσεις μεταφέρει 1.000 μαθητές από το Ηράκλειο και τα Χανιά προς την Αθήνα, στις 12.00 το μεσημέρι.

   Σύμφωνα με το λιμενάρχη Ηρακλείου κ.Σαϊτάκη που από το βράδυ της Δευτέρας συντόνιζε τις κινήσεις και μίλησε στο neakriti.gr «με πρωτοβουλία του υπουργού κ.Κουρουμπλή εξασφαλίστηκαν σήμερα από 3 αεροπορικές εταιρίες δωρεάν πτήσεις από τα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων προς την Αθήνα ,για τους μαθητές που είναι εγκλωβισμένοι. Από αργά το βράδυ αναλάβαμε πρωτοβουλία. Εντοπίσαμε ένα μεγάλο αριθμό μαθητών κυρίως από Χανιά και δευτερευόντως από Ηράκλειο και είμαστε σε συνεννόηση για τον τρόπο και τις ώρες αναχώρησης».

Στα Χανιά οι πτήσεις έχουν προγραμματιστεί στις 2 το μεσημέρι και πρόκειται για περίπου 1.100 μαθητές. Στο Ηράκλειο είναι περίπου 150 και πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση στις 10.00 το πρωί ενώ υπάρχουν κι άλλοι μαθητές οι οποίοι εντοπίζονται στη διάρκεια της ημέρας.

Οι ειταρίες μέσω των οποίων μεταφέρθηκαν οι μαθητές είναι η Αegean, Sky express και η Astra.

Μάλιστα το λιμεναρχείο ζήτησε τη συνεργασία συνοδών καθηγητών για να γίνει η μεταφορά χωρίς ταλαιπωρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια