Ειδήσεις

Μυστήριο με το θάνατο της 41χρονης μετά από επέμβαση

Aπομακρύνεται το σενάριο για ενδονοσοκομειακό μικρόβιο σε ότι αφορά το θάνατο της 41χρονης. Που στρέφονται οι έρευνες.

Aπομακρύνεται το σενάριο για ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και της λοίμωξης εξαιτίας αυτού, σε ότι αφορά στο θάνατο θάνατο της 41χρονης λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων μετά επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση λάμας. Πολλά είναι τα ερωτηματικά για το θάνατο της γυναίκας που μένουν ανοιχτά.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα να αναζητούν κομμάτια του μοιραίου παζλ στο νοσοκομείο Ζακύνθου, που οδήγησε στον θάνατο μιας 41χρονης λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων.

Οι ειδικοί εστιάζουν πλέον στην υψηλή ηπατοτοξικότητα που όπως έγινε γνωστό είχαν εκδηλώσει άλλοι τέσσερις ασθενείς το προηγούμενο διάστημα στο νοσοκομείο Ζακύνθου -πλην της άτυχης 41χρονης που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, γιατρό, Δημήτρη Κωστακιώτη, «το μόνο σαφές είναι ότι κοινό στοιχείο στα συγκεκριμένα περιστατικά αποτελεί η γενική νάρκωση που έχει γίνει». Ο ίδιος διαβεβαιώνει πως θα ελεγχθούν τα πάντα, από τα φάρμακα της αναισθησίας μέχρι τις παροχές αερίων, ενώ έχει ανασταλεί κάθε διαδικασία στα χειρουργεία μέχρι να ξεκαθαριστεί πλήρως η όλη υπόθεση.

Το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ σύμφωνα με το protothema.gr προχωρεί σε λεπτομερή επιδημιολογική καταγραφή, δηλαδή θα αποτυπώσει όλη τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγήθηκε στους ασθενείς καθώς και τη διαδρομή που ακολουθήθηκε από την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο και έπειτα, πχ από ποια τμήματα πέρασαν και σε ποιες κλινικές νοσηλεύτηκαν.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάποιο μικρόβιο ενδονοσοκομειακό ή άλλος παθογόνος μικροοργανισμός που να συσχετίζεται με τα συγκεκριμένα -ούτε και με άλλα- περιστατικά. Επικαλείται, δε, τον εκτενή μικροβιολογικό έλεγχο των χειρουργείων που έγινε την περασμένη Κυριακή, ο οποίος ήταν αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΕΣΒΗΣΕ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΜΒΑΣΗ- ΣΥΝΕΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ

Τα φάρμακα και η τοξικότητά τους στη λειτουργία του ήπατος

Περισσότερα από 900 φάρμακα ή βότανα ενοχοποιούνται για ηπατοτοξικές αντιδράσεις, ενώ η ηπατοτοξικότητα από φάρμακα υπολογίζεται στο 4-10% όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων. Συγκεκριμένα, τα φάρμακα μπορεί να είναι τοξικά για το ήπαρ, εάν λαμβάνονται για μεγάλα διαστήματα ή σε μεγάλες ποσότητες σε μικρό διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια