Ειδήσεις

Απίστευτη ανατροπή, ποιος φταίει για το θάνατο της Μελίνας

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας η οποία πέθανε μετά από επέμβαση καθώς το αποτέλεσμα της ΕΔΕ -σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ- αφήνει τους πάντες άφωνους. Τι απαντά η ΥΠΕ Κρήτης και τι αποδεικνύει έγγραφο "φωτιά".

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας η οποία πέθανε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μετά από επέμβαση για κρεατάκια καθώς σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ, αλλά το αποτέλεσμα άφησε τους πάντες άφωνους.

Όπως αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), που είχε διαταχθεί από το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε και επιρρίπτει ευθύνες σε μία νοσηλεύτρια!

Μάλιστα όπως υποστηρίζεται η νοσηλεύτρια κλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απολογηθεί και να δικασθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκτέλεσης του υπηρεσιακού καθήκοντος. Πάντως χωρίς να σχολιάζει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ η ΔΥΠΕ Κρήτης διαψεύδει ότι γίνεται προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες στη νοσηλεύτρια καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της ΠΟΕΔΗΝ.

"Καλείται σαν κατηγορούμενη"

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ερζαζομένων Δημόσιων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)  κ.Γιαννακός μιλώντας στο neakriti.gr "το έγγραφο που έχουμε στη διάθεσή μας αποδεικνύει ότι η νοσηλεύτρια καλείται σαν κατηγορούμενη και όχι σαν μάρτυρας . Μιλάμε ξεκάθαρα για μεθόδευση και δεν θα επιτρέψουμε. Το έγγραφο αρχικά απεστάλη το Νοέμβριο αλλά η νοσηλεύτρια ζήτησε άλλη προθεσμία για την τρέχουσα εβδομάδα. Την Τρίτη θα αποφασίσουμε για τις κινητοποιήσεις μας καθώς θα διαμαρτυρηθούμε για το θέμα».

 Το επίμαχο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η νοσηλεύτρια χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή

"Πάνε να μετακυλήσουν την ευθύνη"

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο κ.Μανουσάκη μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Αγίου Νικολάου «εδώ και καιρό το ξέραμε ότι πάει να μετακυλιστεί η ευθύνη σε νοσηλεύτρια. Θεωρούμε ότι η όλη διαδικασία έγινε χωρίς διαφάνεια σε όλα τα στάδια της διαδικασίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς φτάσαμε στο σημείο ,αντί της γιατρού, να κατηγορείται μια νοσηλεύτρια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Βενιζελείου κ.Χονδροζουμάκη " απ' ότι γνωρίζω έχουν καλέσει τη νοσηλεύτρια σε απολογία και το θέμα δεν έχει λήξει. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί έτσι μια συνάδελφος. Οι νοσηλευτές ποτέ δεν χορηγούν φάρμακα χωρίς εντολή γιατρού".

ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ: Η διευρεύνιση συνεχίζεται

Άκρως αντίθετη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ΥΠΕ Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Δημητρακόπουλος υποδιοικητής της ΥΠΕ Κρήτης «Η ΕΔΕ είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό αλλά δεν γνωρίζω το περιεχόμενό της . Σε ότι αφορά γενικότερα τη διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Οι καταθέσεις μαρτύρων στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης από το Πειθαρχικό συμβούλιο συνεχίζονται και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες. Η υπόθεση ήρθε στο Πειθαρχικό συμβούλιο αλλά υπάρχει η δυνατότητα να κληθούν μάρτυρες να καταθέσουν συμπληρωματικά.».

ΠΟΕΔΗΝ: ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ "ΛΑΔΙ" ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ

Όπως αντίθετα αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

"Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες (αν είναι δυνατόν) στη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού Δ.Β. ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου .

      Με το συγκεκριμένο ψεύτικο και αίολο κατηγορητήριο καλείται αυτές τις ημέρες σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ η Νοσηλεύτρια Δ.Β από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απολογηθεί και να δικασθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκτέλεσης του Υπηρεσιακού καθήκοντος. Ευτυχώς θα εξεταστεί από ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!!

      Τα εν λόγω πειθαρχικά παραπτώματα δεν προκύπτουν από καμία μαρτυρία Ιατρών και Νοσηλευτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και οι οποίοι συμμετείχαν στη χειρουργική επέμβαση της άτυχης ανηλίκου.

      Μάλιστα στα συμπεράσματα της ΕΔΕ αναφέρεται ότι τα εν λόγω φάρμακα δόθηκαν με εντολή άλλου Ιατρού, σύμφωνα με μαρτυρία της Αναισθησιολόγου .

      Ούτε τέτοια εντολή δόθηκε ποτέ από κανένα Ιατρό, ούτε η Νοσηλεύτρια χορήγησε τα συγκεκριμένα φάρμακα, ούτε αναγράφεται κάτι σχετικό στη λογοδοσία.

      Είναι μεθοδευμένες ενέργειες από τον Αν. Υπουργό Υγείας με συνεργούς τις Διοικήσεις του Γ.Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας να κατασκευάσουν ενόχους, προκειμένου να σωθεί η Αναισθησιολόγος συγγενής τους Αν. Υπουργού Υγείας.   

      Με το αίολο πόρισμα της κατασκευασμένης ΕΔΕ, οι Υπουργοί Υγείας και οι Διοικήσεις του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Νοσοκομείου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας παρέπεμψαν στο ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 7ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κρήτης τη Νοσηλεύτρια του Αναισθησιολογικού Δ.Β .Την  ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ με το άρθρα 127 παρ. 1 περ. ε΄, 133 παρ. 2, 134, 135 και 138 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007), με το βαρύ κατηγορητήριο ότι επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας, εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου και συγκεκριμένα ότι κατά τη διαδικασία αφύπνισης της ανήλικης Μελίνας - Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου την 28/12/2015,  κατά την αντιμετώπιση του δευτέρου επεισοδίου βρογχόσπασμου που παρουσίασε περί ώρα 09:45 έως 10:00π.μ. χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200γ αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου .   

Σύμφωνα με τη ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ το εν λόγω πειθαρχικό παράπτωμα διώκεται και τιμωρείται κατ' άρθρο 107 παρ. 1 περ. κη Ν. 3528/2007.

Οι αθεόφοβοι Υπουργοί Υγείας και οι διορισμένοι Διοικούντες τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν έχουν καμία αναστολή, κανέναν ηθικό φραγμό. Είναι αδίστακτοι.

      Ντροπή!

      Το ψευδέστατο κατηγορητήριο που απασχολεί το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ σχηματίστηκε με προφανείς λόγους σκοπιμότητας.

      Επιδιώκουν να φορτώσουν στη Νοσηλεύτρια του Αναισθησιολογικού την πρόκληση του θανάτου του ανήλικου κοριτσιού, εξαιτίας των φαρμάκων που δήθεν χορήγησε χωρίς ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου .

Γνωρίζουν και οι πέτρες την εν λόγω Αναισθησιολόγο. Γνωρίζουν την συμπεριφορά της, την υπηρεσιακή της απόδοση. Επίσης γνωρίζουν ότι η Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού ουδέποτε χορήγησε φάρμακα.

Οι Νοσηλευτές δεν χορηγούν φάρμακα χωρίς εντολές Ιατρών.

      Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Διώκουν πειθαρχικά τη Νοσηλεύτρια για να επηρεάσουν την ποινική και πειθαρχική δίωξη κατά της Αναισθησιολόγου.

Δεν θα επιτρέψουμε να «τη πληρώσει» η Νοσηλεύτρια, επειδή δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη». Αποδεικνύεται ότι ήταν άτυχη η Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού που βρίσκονταν στην ίδια βάρδια με την  Αναισθησιολόγο συγγενή του κου Πολάκη.

      Αλήθεια γιατί μετά το τραγικό συμβάν η Αναισθησιολόγος συγγενής του Αν. Υπουργού Υγείας κου Πολάκη, απομακρύνθηκε από τα χειρουργεία, με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και η Νοσηλεύτρια Δ.Β παραμένει στη θέση της;

      Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» Κρήτης και η ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύουν το μείζον αυτό ζήτημα και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξουν τη Νοσηλεύτρια, που δεν έχει καμία ανάμειξη στο τραγικό συμβάν.

      Απαξίωση (πλέξιμο) και σκοτεινές πειθαρχικές διώξεις. Η μοίρα των Νοσηλευτών με την ψευτοαριστερή κυβέρνηση.

ΝΤΡΟΠΗ!!!      

Τι άλλο να πούμε.    

Περιμένουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού".

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια