default-image

Εικόνα εγκατάλειψης στα σχολεία του Ρεθύμνου

Κρήτη
Εικόνα εγκατάλειψης στα σχολεία του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαξίωση και εγκατάλειψη βιώνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο η ενδοχώρα του Ρεθύμνου που ζητά μία ακόμη ευκαιρία, ώστε να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία που καταργούνται και που υποβιβάζονται στο Δήμο Ρεθύμνου.

Ήδη το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Βασιλείου έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά στις σχολικές μεταβολές, ενώ στο δήμο Μυλοποτάμου οι διεργασίες συνεχίζονται, όμως ήδη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει δηλώσει τη δυσαρέσκειά της, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου και υπέυθυνο θεμάτων παιδείας, Μανούσο Κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, υποβιβάζονται τα δημοτικά σχολεία σε Αγκουσελιανά, Πλάτανο, Απλαδιανά, Μαργαρίτες, Σκεπαστή και Γαράζο, ενώ καταργούνται το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Μελιδόνι.

Ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου, Στέλιος Ορφανουδάκης, καλεί τις τοπικές κοινότητες και τα συμβούλια να μην δεχθούν την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και το υπουργείο παιδείας να βάλει τέλος στη λιτότητα στην παιδεία. Αυτή τη στιγμή στο Ρέθυμνο υπάρχουν 113 εκπαιδευτικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εκ των οποίων τα 107 στην ειδική αγωγή.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News