default-image

Πόλεμος νοσηλευτών - Πολάκη για τα... πλεκτά!

Πόλεμος νοσηλευτών - Πολάκη για τα... πλεκτά!

Να ανακαλέσει τη φαιδρή δήλωση ότι πάμε στη δουλειά με το πλεκτό, απαντούν οι νοσηλευτές στον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος στη διάρκεια των εγκαινίων του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», επιφύλαξε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το νοσηλευτικό σώμα, λέγοντας ότι στην εργασία τους σε πολλές δομές υγείας, εκτός του ότι είναι πολλοί, «πάνε και με το πλεχτό».

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ νοσηλευτών και αναπληρωτή υπουργού υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος την Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης άφησε για λίγο τους δημοσιογράφους και τα «κανάλια της διαπλοκής» και, κατά τη διάρκεια εγκαινίων του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, τα έβαλε με τους νοσηλευτές με της επαρχίας.

Μόνο με την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία και των νοσηλευτών παραμένουν σε λειτουργία και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας και σίγουρα όχι με το πλέξιμο, απαντά η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η οποία ζητά ανάκληση από πλευράς υπουργού της φαιδρής, όπως την χαρακτηρίζει, δήλωσης.

«Σ' ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας  ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους-και όχι πλέκοντας- ,κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα» τονίζει χαρακτηριστικά του ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης.

«Υπάρχουν και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η κεντρική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 και πάνε με το πλεχτό», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.

Οι δηλώσεις αυτές του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας προκάλεσαν την οργή του προέδρου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, Δημήτρη Σκουτέλη: «Οι συνάδελφοι της επαρχίας δίνουν τον εαυτό τους να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά. Ντρεπόμαστε που ένας αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει αυτήν την άποψη για τους νοσηλευτές», δήλωσε εξοργισμένος στο star channel.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News