default-image

Σκότωσαν με lannate τα σκυλιά 5χρονης στην Κρήτη

Κρήτη
Σκότωσαν με lannate τα σκυλιά 5χρονης στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαρηγόρητη είναι μια 5χρονη  στο Ηράκλειο που ζητά τα σκυλιά  της χωρίς να γνωρίζει ότι δεν θα τα ξαναδεί ποτέ ,ενώ όλη η οικογένεια αισθάνεται ότι έχασε δύο μέλη της. Με μαρτυρικό τρόπο σκότωσε άγνωστος τα δύο σκυλιά στην περιοχή του Καρτερού γεγονός που έχει αναστατώσει όλη τη γειτονιά ,καθώς ο άγνωστος άνδρας φαίνεται ότι σκόρπισε lannate σε μια ολόκληρη περιοχή αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Όπως ανέφερε συγκλονισμένη από το γεγονός η μητέρα του κοριτσιού Γεωργία Τσαγκαρίδη στο neakriti.gr «τη Δευτέρα άφησα τα σκυλιά όπως πάντα ελεύθερα στην αλάνα αλλά όταν επέτρεψε το πρώτο δεν μπορούσε να περπατήσει, ξεψυχούσε αφού είχε καταναλώσει lannate και του είχε κάψει τη γλώσσα. Ήταν ο σκύλος του παιδιού μου και τον αισθανόμασταν μέλος της οικογένειας. Το δεύτερο σκυλί βασανίστηκε ακόμη πιο πολύ και έβγαζε αφρούς από το στόμα…».

Σκόρπισε παντού το απαγορευμένο lannate

Η εικόνα των σκυλιών σόκαρε όχι μόνο την οικογένεια αλλά και την υπόλοιπη γειτονιά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται άλλα δύο σκυλιά. Όπως καταγγέλλεται άγνωστος σκόρπισε το απαγορευμένο φυτοφάρμακο lannate και σε άλλα σημεία και τώρα υπάρχει φόβος για τα παιδιά που παίζουν στο σημείο. Όπως σημειώνει η κα Τσαγκαρίδη « είναι ένα σημείο στο οποίο παίζουν συχνά παιδιά. Θα μπορούσαν να καταναλώσουν το φυτοφάρμακο και φοβόμαστε πολύ».

Αναφέροντας το θέμα σε Φιλοζωική οργάνωση ενημερώθηκε ότι αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό αλλά ότι υπάρχουν καταγγελίες για πολλές φόλες στην περιοχή με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα αδέσποτα. Μάλιστα γίνεται η προσπάθεια μέσω θηροκυνηγού με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί να εντοπιστούν τα σημεία όπου υπάρχει το άκρως επικίνδυνο και απαγορευμένο lannate και να σταματήσει ο εφιάλτης.

Ρεπορτάζ :Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News