default-image

Στον εισαγγελέα οι "2" που θέλησαν να εξαπατήσουν παππού

Κρήτη
Στον εισαγγελέα οι "2" που θέλησαν να εξαπατήσουν παππού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών νομού Λασιθίου οδηγήθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, δυο νεαροί Βουλγαρικής υπηκοότητας 24 και 32 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα  της Κυριακής επ' αυτοφώρω στον Ξερόκαμπο Ιεράπετρας, τη στιγμή που επιχειρούσαν να αποσπάσουν 5.000 ευρώ από 80χρονο, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης, ισχυριζόμενοι ψευδή γεγονότα ως αληθινά, για δήθεν τροχαίο ατύχημα του παιδιού του.

Ο 80χρονος Σ.Χ. από τον Ξερόκαμπο Ιεράπετρας όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα των απατεώνων, προσποιήθηκε ότι συνεργάζεται μαζί τους, δέχτηκε να τους δώσει τις 5.000 ευρώ που του ζητούσαν και  έδωσε τη συσκευή  του τηλεφώνου στην οικιακή του βοηθό να τους απασχολήσει μέχρι να συγκεντρώσει τα χρήματα που του είχαν ζητήσει. Υποστήριζαν ότι ο γιός του 80χρονου τράκαρε και ότι θέλουν 5000  ευρώ να παραγγείλουν δήθεν  τα ανταλλακτικά   στο εξωτερικό για να  φτιάξουν το αυτοκίνητο του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΩΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ "ΕΦΕΡΕ" ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

«Έδωσα το τηλέφωνο στη γυναίκα που έχω στο σπίτι  και τους μιλούσε για να τους καθυστερήσει και πήγα από το άλλο δωμάτιο, από όπου κάλεσα το 100 και έπειτα την Ασφάλεια Ιεράπετρας και το γιό μου. Μου ζητούσαν 5000 ευρώ κι εγώ τους έλεγα ότι έχω μόνο 1400 ευρώ αλλά αν κάνουν λίγο υπομονή θα θυμηθώ που αλλού έχω χρήματα κρυμμένα μέσα στο σπίτι για να δώ αν βγαίνουνε τόσα που μου ζητάνε», μας είπε ο 80χρονος.

Στο μεταξύ δυο άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, με πολύ επαγγελματικό τρόπο έφθασαν στην περιοχή, έκρυψαν το αυτοκίνητο τους σε ένα χωράφι και κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι του ηλικιωμένου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ενώ περίμεναν να ξανακτυπήσει το τηλέφωνο από τη σπείρα των απατεώνων, που έκοβε βόλτες έξω από το σπίτι με ένα αυτοκίνητο BMW κατοπτεύοντας την περιοχή.  Ενώ  οι δράστες είχαν πειστεί ότι όλα ήταν ήσυχα στο σπίτι, ξαναπήραν τηλέφωνο τον 80χρονο, να διαπιστώσουν αν είχε μαζέψει τα  5.000 ευρώ.

«Τους είπα ότι έχω καταφέρει να μαζέψω όλα τα χρήματα που είχα στο σπίτι, και  ότι είναι μόνο  4.400 ευρώ. Μου ζήτησαν να βγώ έξω στο δρόμο να τους  τα δώσω, αλλά εγώ τους είπα ότι τα έχω πάνω στον καναπέ σε ένα μαύρο τσαντάκι για να μπούν στο σπίτι να τα πάρουν μόνοι τους, επειδή εγώ είμαι άρρωστος στο κρεββάτι», μας είπε ο 80χρονος.

Μετά από λίγο οι δράστες χρησιμοποιώντας ένα άλλο αυτοκίνητο (βάν), επέστρεψαν για να παραλάβουν τα χρήματα, ενώ σε κοντινό σημείο τους  είχαν στήσει καρτέρι και  κάποια από τα μέλη της οικογένειας  του 80χρονου.

Την κατάλληλη στιγμή οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν τους δράστες, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας όπου ανακρινόμενοι ομολόγησαν ότι είναι εκείνοι που είχαν εξαπατήσει προ ημερών και την 78χρονη Ε.Κ. αποσπώντας της με την ίδια μέθοδο 3.000 ευρώ.

Η παθούσα αναγνώρισε τον ένα από τους δύο στον οποίο την περασμένη Τρίτη είχε παραδώσει τη σακούλα  με τα χρήματα στην οδό Λακέρδα, κοντά στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια όπου διαμένουν με τις οικογένειες τους οι δράστες , βρέθηκαν μόνο 900 ευρώ από τα 3000 ευρώ που είχαν αρπάξει από την 78χρονη, τα οποία και επιστράφηκαν στην παθούσα.

Επιτυχία της αστυνομίας

Η σύλληψη των δυο νεαρών απατεώνων αποτελεί μια αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία της  τοπικής Αστυνομίας, ενώ  η αντίδραση του 80χρονου έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ηλικιωμένους, που δέχονται παρόμοια τηλεφωνήματα.

«Μπράβο στον αδερφό μου που είχε τη δύναμη να παγιδέψει αυτούς τους κακοποιούς που έχουν αποπειραθεί να ξεγελάσουν και άλλους συντοπίτες μας. Έχουν αναφερθεί και άλλες περιπτώσεις στην περιοχή μας. Έχουμε ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για τις απάτες αυτές και τώρα όλοι οι ηλικιωμένοι είμαστε πιο προσεκτικοί», μας είπε ο 83χρονος κ Γιώργος Χατζηγιαννάκης.

«Ο αδερφός μου είχε την ψυχραιμία να τους απασχολήσει αρκετή ώρα, να τους ξεγελάσει εκείνος και με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας να βοηθήσει να  συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο 78χρονος κ Γιάννης Χατζηγιαννάκης , μικρότερος αδερφός του παραλίγο θύματος.

«Αυτοί οι απατεώνες θα πρέπει να δικάζονται και να απελαύνονται στην πατρίδα τους. Όποιος δε μπορεί να ζεί με τίμιο τρόπο στη χώρα μας, δε μπορεί να μένει εδώ μαζί μας», μας είπε ο κ Γιώργος Παναγιωτάκης.

«Έχουν μειωθεί οι ευκαιρίες για δουλειά και ορισμένοι που έχουν έρθει εδώ να εργαστούν  και δε βρίσκουν μεροκάματο, πιστεύουν ότι μπορούν να επιβιώσουν με τις απάτες. Μπορεί να τα καταφέρουν  μια δυο φορές , την τρίτη όμως θα πιαστούν στην τσιμπίδα του Νόμου», μας είπε τέλος ο πρώην αγροτοσυνδικαλιστής κ Πέτρος  Μαχαιράς.

Ρεπορτάζ : Νίκος Πετάσης

                                                                 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News