default-image

"Βόμβα" ΠΝΟ, δεμένα τα πλοία μέχρι την Πέμπτη

Κρήτη
"Βόμβα" ΠΝΟ, δεμένα τα πλοία μέχρι την Πέμπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους αγρότες αλλά και τους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν αφού παρατείνεται η απεργία των ναυτεργατών.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Ωστόσο ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή βρίσκονται οι παραγωγοί της Κρήτης οι οποίοι λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών -η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη- βλέπουν χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων να σαπίζουν χωρίς να μπορούν να πράξουν το παραμικρό.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι απειλούν με εξώδικο, η κατάσταση είναι καθημερινά και πιο εφιαλτική.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΣΑΠΙΖΟΥΝ 2.500 ΤΟΝΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ :ΠΛΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ 2.500 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Εγκλωβισμένοι χιλιάδες τόνοι στο Τυμπάκι

Η εικόνα που δίνει μόνο για το Τυμπάκι ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου της περιοχής κ.Ντισπυράκης σοκάρει. Όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο neakriti.gr « αυτή τη  στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Μεσσαρά αφού είχαμε κυρίως πρώιμα δηλαδή αρχίσαμε να «κόβουμε» από τον Οκτώρβη και είμαστε σε «φουλ» παραγωγή. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μιλώντας με δημοπρατήρια και εμπόρους υπολογίζω ότι υπάρχουν προϊόντα που θα έπρεπε να φύγουν με 60 νταλίκες. Μιλάμε για περίπου 2.400 τόνους αγροτικών προϊόντων μέχρι την Κυριακή!»

Ίδια είναι η εικόνα σε Ιεράπετρα και άλλες περιοχές της Κρήτης.

Εγκλωβισμένοι μαθητές

Η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ εκτός από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών στην Κρήτη έχει και ως αποτέλεσμα, μαθητές που είχαν έρθει για σχολικές εκδρομές στο νησί να παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Το θέμα της αναγκαστικής παραμονής των μαθητών αναδείχθηκε από γονείς και καθηγητές Λυκείων της Αθήνας που σε επικοινωνία τους με ΜΜΕ αναφέρουν πως είναι εγκλωβισμένοι μαθητές στην Κρήτη και μάλιστα δεν έχουν χρήματα για την περαιτέρω παραμονή αλλά και δεν υπάρχουν διαθέσιμα αεροπορικά εισιτήρια για την επιστροφή τους.

«Ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν Κυριακή και η απεργία μας τα έχει τινάξει στον αέρα.. τα παιδιά δεν έχουν χρήματα να καλύψουν το κόστος ενώ εφόσον πρόκειται για μαθητές Γ λυκείου έχουν απουσίες και τις απώλειες των διδακτικών ωρών ,τόνισε πατέρας μαθητής στην εκπομπή "Ε".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News