default-image

Αυγενάκης: «Σε κατάσταση ομηρίας τα νησιά»

Ελλάδα
Αυγενάκης: «Σε κατάσταση ομηρίας τα νησιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε κατάσταση ομηρίας, παραγωγοί, μαθητές και νησιώτες από την κατάργηση του θεσμού του «πλοίου ασφαλείας». Οι συνεχιζόμενες 48ώρες απεργίες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έχουν καθηλώσει στα λιμάνια πλοία και ταξιδιώτες από και προς τη νησιωτική περιφέρεια.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε εισάγει, μετά από δική μου πρωτοβουλία, το θεσμό του «πλοίου ασφαλείας» (άρθρ. 25 του ν. 4256/2014) για τον προγραμματισμό δρομολογίου έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ώστε να εξυπηρετούνται από και προς τις νησιωτικές περιοχές αγρότες, έμποροι, πολίτες και να γίνεται μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων.

Το «πλοίο ασφαλείας» είναι ένας θεσμός που σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και παράλληλα προστατεύει τους νησιώτες, τους παραγωγούς ευπαθών προϊόντων, τους αγρότες και κτηνοτρόφους και διασφαλίζει την απρόσκοπτη μεταφορά αγαθών και προϊόντων, όπως φάρμακα, καύσιμα και ευπαθή προϊόντα.   

Δυστυχώς, η «αριστερή …ευαισθησία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί το «πλοίο ασφαλείας» με αποτέλεσμα να κρατά ομήρους τους κατοίκους των νησιών και χιλιάδες μαθητών και να στέλνει στην οικονομική καταστροφή τους παραγωγούς ευπαθών προϊόντων.   

Έχει αντιληφθεί ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής ότι η ανευθυνότητα και η ανικανότητα της Κυβέρνησης καταδικάζει σε ταλαιπωρία, φοβερή αγωνία και οικονομική καταστροφή χιλιάδες πολιτών;

Έχει αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παίζει με την αγωνία και τη ζωή γονιών, μαθητών, παραγωγών και επαγγελματιών; Έχει αναλογιστεί το τεράστιο κόστος που δημιουργείται; Φαίνεται πως η «αριστερή… ευαισθησία» έχει πολύ στενά όρια και δεν μπορεί να συμμεριστεί την αγωνία και την καταστροφή των ανθρώπων στα νησιά!»  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News