Ειδήσεις

Αναβολή στη δίκη για τις απάτες του ποδοσφαιρικού παράγοντα

Τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης του Ηρακλειώτη επιχειρηματία και επί χρόνια ποδοσφαιρικού παράγοντα, ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε συμπολίτες μας, αποκομίζοντας κέρδος μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης του Ηρακλειώτη επιχειρηματία και επί χρόνια ποδοσφαιρικού παράγοντα, ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε συμπολίτες μας, αποκομίζοντας κέρδος μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι, παριστάνοντας τον ειδικό στις επενδύσεις κεφαλαίων, αλλά και ότι είχε πρόσβαση σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κατάφερε να ξεγελάσει συνολικά δέκα Κρητικούς, οι οποίοι δε δίστασαν να του εμπιστευτούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Ο κατηγορούμενος επρόκειτο να καθίσει τη Δευτέρα (5/12) στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, μαζί με τρία ακόμη άτομα. Η δίκη ωστόσο αναβλήθηκε για τις 20 Μαρτίου του 2017, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο κατηγορούμενος, όντας πρόεδρος γνωστής τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ήδη από το 2002 παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική ευρωστία, κάνοντας μάλιστα υπέρογκα έξοδα.

Απάτη μεγατόνων

Συγκεκριμένα, εμφανιζόταν - σύμφωνα με το βούλευμα - ως αξιόπιστος οικονομικός σύμβουλος, με μεγάλη εμπειρία στον επενδυτικό τομέα, παρουσιάζοντας στα υποψήφια θύματά του διάφορα επενδυτικά προγράμματα, τα οποία θα τους πρόσφεραν εγγυημένες αποδόσεις από 4% έως 5% ή και περισσότερο, επί του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης, σε μηνιαία βάση. Στην προσπάθειά του να γίνει ακόμη πιο πειστικός, κατηγορείται ακόμη ότι παρέθετε ονόματα δήθεν επενδυτών, οι οποίοι είχαν αποκομίσει σημαντικά κέρδη με τη βοήθειά του. Επίσης, διαβεβαίωνε τα υποψήφια θύματά του ότι τα κεφάλαιά τους ήταν απολύτως εξασφαλισμένα, δίνοντάς τους ως εγγύηση επιταγές, οι οποίες - όπως διαπιστώθηκε αργότερα - ήταν ακάλυπτες.

Μέσα στη διετία 2006-2007, ο φερόμενος επιτήδειος κατάφερε να ξεγελάσει δέκα άτομα. Τα θύματά του τού κατέβαλαν - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ο πιο... τυχερός - μέσα στην ατυχία του - από τους παθόντες τη γλίτωσε χάνοντας 15.000 ευρώ. Υπήρξαν, ωστόσο, άλλα θύματα του κατηγορουμένου λιγότερο τυχερά, τα οποία έχασαν 150.000, ακόμη και 300.000 ευρώ!

Σημειώνεται ότι τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν στο φερόμενο απατεώνα τμηματικά. Για παράδειγμα, ο παθών που φέρεται να έχασε συνολικά 300.000 ευρώ έδωσε στον κατηγορούμενο 350.000 ευρώ σε συνολικά πέντε δόσεις. Ο κατηγορούμενος, πάντως, φέρεται να επέστρεψε σταδιακά μέσα στο 2007, ως απόδοση κεφαλαίου, το ποσό των 50.000 ευρώ.

"Πλοκάμια" και στην Κύπρο

Το 2008, ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας φέρεται να προχώρησε σε μια ακόμη απάτη... μεγατόνων. Ωστόσο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος του, καθώς συγκατηγορούμενοί του είναι ένας ακόμη Κρητικός, καθώς και δύο ακόμη άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα), μόνιμοι κάτοικοι Λευκωσίας Κύπρου. Οι δύο Κρητικοί φέρονται να έπεισαν ένα από τα δέκα θύματα τού 2007 να ιδρύσει μια εταιρεία στην Κύπρο, προκειμένου να πάρει πίσω τα περισσότερα από 78.000 ευρώ που έχασε. Του σύστησαν λοιπόν τους δύο κατοίκους Κύπρου, αμφότερους ως κορυφαία στελέχη εταιρείας.

Αρχικά του σύστησαν τον άνδρα σαν διευθύνοντα σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας και στη συνέχεια ο τελευταίος φέρεται να σύστησε στον παθόντα τη γυναίκα ως νομική σύμβουλο της εν λόγω εταιρείας. Μέσα στο 2008 φέρονται να έλαβαν χώρα συναντήσεις αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στους τέσσερις κατηγορούμενους και το θύμα. Τα δύο στελέχη έπεισαν τον ανυποψίαστο Κρητικό ότι κατείχαν στρατηγικές θέσεις στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου: Τελικά, ο παθών ξεγελάστηκε ξανά, καθώς κατέβαλε για την ίδρυση της εταιρείας, ποσό 250.000 ευρώ, που του ζητήθηκε!

Ρεπορτάζ :Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια