default-image

Νέο κόμμα ετοιμάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Νέο κόμμα ετοιμάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Ένα καινούριο κόμμα, στο χώρο της Κεντροαριστεράς, φαίνεται ότι ετοιμάζουν μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα απευθύνεται σε ψηφοφόρους που δηλώνουν «άστεγοι».

Μόνο το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να φρενάρει απότομα τα σχέδια για τη δημιουργία ενός κόμματος με βάση το στελεχικό δυναμικό κυρίως από τη μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατική πτέρυγα.

Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, όλο και πιο συχνά και εντατικά, διοργανώνονται συναντήσεις στελεχών στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη τη χώρα. Σε γεύματα, δείπνα και εκδηλώσεις ομίλων ή δικτύων ανταλλάσσουν απόψεις για την επόμενη μέρα αναλύοντας τη σημερινή κατάσταση.

Η πολιτική «επιβίωση» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία συνιστά για τους συμμετέχοντες τη διαμόρφωση χωρίς καθυστερήσεις ενός κόμματος με προοδευτική κατεύθυνση που θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους με μεταρρυθμιστική άποψη για την έξοδο από την κρίση.

Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Τάσος Γιαννίτσης, Σταύρος Θεοδωράκης και λιγότερο «γνωστά» στελέχη φλερτάρουν λοιπόν ανοιχτά με την ιδέα να σταματήσουν το παιχνίδι των Επιτροπών Διαλόγου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, χρεώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και της ΔΗΜΑΡ το «ναυάγιο» των πολύμηνων διαβουλεύσεων για τη δημιουργία ενός νέου και ενιαίου φορέα.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα, που δείχνουν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη τριγυρίζει στα εκλογικά ποσοστά του Σεπτέμβρη του 2015 (ενώ απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν διερευνητικά το βλέμμα στην ευρύτερη παράταξη) και ότι το Ποτάμι σημειώνει σημαντικές απώλειες (και βουλευτών που ανεξαρτητοποιούνται), ενισχύουν την αποφασιστικότητά τους.

Μάλιστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προτείνει τη «Νέα Αριστερά», ένα νέο κόμμα από το οποίο δεν πρέπει να αποκλειστεί κανείς, και τονίζει ότι τα παλαιότερα στελέχη όπως ο ίδιος «πρέπει να βάλουν πλάτη και να εμφανιστεί μια νέα γενιά προσώπων που εμείς θα στηρίξουμε για να έρθουν μπροστά».

Ιδιαίτερη κινητικότητα καταγράφεται και στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τονίζει στους συνομιλητές του ότι «πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε ειλικρινά, να συμφωνήσουμε για το προοδευτικό σχέδιο που οραματιζόμαστε για τη χώρα».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News