default-image

Αυθαίρετα: Ζητούν την αναστολή δέσμευσης λογαριασμών

Κρήτη
Αυθαίρετα: Ζητούν την αναστολή δέσμευσης λογαριασμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν μέσω εντάσεων και ενστάσεων για την επιλογή του Δήμου Ηρακλείου να προχωρήσει στη δέσμευση λογαριασμών οφειλετών για τα πρόστιμα των αυθαιρέτων πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθείσα διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή οικιστών, βουλευτών και του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου.

Οι φορείς που συμμετείχαν κατέληξαν στην ανάγκη σύνταξης τροπολογίας η οποία θα προωθηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δοθεί προσωρινή λύση με αναστολή της διαδικασίας, τουλάχιστον μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, που βρίσκεται στα σκαριά.

Οι εκπρόσωποι των αυθαιρετούχων μίλησαν με αγωνία για τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που προέκυψαν μετά τη δέσμευση 3.000 λογαριασμών από την οικονομική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οικιστών να μεταφέρει την ιστορία ενός Ηρακλειώτη που είδε να δεσμεύεται το ποσό των 3.000 € που είχε στο λογαριασμό του, για την κηδεία της συζύγου του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΗ ΛΟΤΖΙΑ

Ο δήμαρχος Ηρακλείου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δήλωσαν αναγκασμένοι να προβούν στις νόμιμες ενέργειες από τη στιγμή που κινδυνεύουν να βρεθούν υπόλογοι στη Δικαιοσύνη.

Με τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, το συντονισμό και τη νομική υποστήριξη μέσω του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, η σύσκεψη κατέληξε στην ανάγκη σύνταξης του κειμένου που θα προωθηθεί στα χέρια του υπουργού οικονομικών έτσι ώστε να χρειάζεται πλέον μόνο η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την ανάκληση των μέρων αναγκαστικής είσπραξης.

Οι εκπρόσωποι των οικιστών, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι δηλώνουν, καθώς η διαδικασία που πρέπει να μεσολαβήσει θεωρείται χρονοβόρα και δε γλιτώνει από τα "μαύρα" Χριστούγεννα, που όπως λένε, περιμένουν όσοι είδαν τους λογαριασμούς τους να δεσμεύονται.

Στο μεταξύ αναμένεται να προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Βασίλη Λαμπρινό η επικύρωση ενός ανάλογου ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.  

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News