default-image

Οι νεκροί αυξάνονται και κυκλοφοριακά πάρκα αραχνιάζουν-pics

Κρήτη
Οι νεκροί αυξάνονται και κυκλοφοριακά πάρκα αραχνιάζουν-pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που η Κρήτη θρηνεί δεκάδες νεκρούς στην άσφαλτο με την κυκλοφοριακή αγωγή σε πολλές περιπτώσεις να αποδεικνύεται ανύπαρκτη και σταυρόλεξο για γερούς λύτες, τουλάχιστον οργή προκαλεί η κατάσταση με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Τυμπάκι του δήμου Φαιστού.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ- ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σε μία περιοχή όπου έχει θρηνήσει αρκετούς νεκρούς στον βωμό της ασφάλτου οι κάτοικοι στο Τυμπάκι δεν κρύβουν την αγανάκτηση του για την κατάντια της συγκεκριμένης υποδομής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά τους αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Γέργερη για να κάνουν μαθήματα στο αντίστοιχο πάρκο.

"Το πάρκο δεν λειτούργησε ποτέ και είναι πολύ λυπηρό αυτό γεγονός  να είναι σε αυτά τα χάλια, τόσα χρόνια και ενώ με βάση τα τροχαία η Μεσαρά είναι αρκετά ψηλά," δηλώνει ο δήμαρχος Φαιστού  Αρμουτάκης προσθέτοντας: "Το πάρκο έχει περάσει από τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές δημαρχίες. Πριν από περίπου δέκα χρόνια όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει τη λειτουργία του , όμως αυτό δεν έγινες πότε. Σήμερα, τα αυτοκινητάκια παραμένουν στην αποθήκη του δήμου."

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΚΡΟΣ 23ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΑ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑ.- ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ

Ένα πάρκο φάντασμα που αντί να χρησιμοποίεται για την γνώση βασικών κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τις μικρές ηλικίες, αντί να δίνει τα πρώτα μαθήματά για το πώς μπορεί να είναι η κοινωνία των δρόμων αναφορικά με σημάνσεις  διασταυρώσεις και διαβάσεις πεζών, εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης και έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και αρκετά χρόνια.

Τα ξερόχορτα που έχουν φυτρώσει, πρωταγωνιστούν. Αν και θα περίμενε κάποιος να ακούσει παιδικές φωνές και δασκάλους να μαθαίνουν στα παιδιά πολύ βασικά πράγματα για μία ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους , αντί για αυτό το πάρκο που έχει περάσει από αρκετές δημοτικές αρχές μπορεί μέχρι και σήμερα  να παραμένει εκεί όχι όμως για εκμάθηση του ΚΟΚ αλλά για να το απολαμβάνουν οικογένειες στην διάρκεια των Κυριακάτικων τους και όχι μόνο πικ-νικ.

Έχουμε πάρει τόσο επιπόλαιο της οδηγικής μας εκπαίδευσης και παιδείας που όταν έχεις συνηθίσει στη είδηση του θανάτου είναι λογικός να μην σε ενδιαφέρει αν θα εκπαιδευτείς να μάθει ένα μικρό παιδί δυο πράγματά για την κυκλοφορία.

Είναι θέμα πόσο σέβεσαι και αγαπάς τα παιδιά σου και πόσες θες να αλλάξει η  κοινωνία και να βάλεις στην καθημερινότητα σου το θέμα που απασχολεί πρωτίστως την Κρήτη  και δεν είναι άλλο από την απώλεια νέων ανθρώπων κυρίως νεαρής ηλικίας.

"Διαχρονικά όταν φεύγαμε από φανάρια ΠΑΓΝΗ και κινούμαστε προς Νότο του Ηρακλείου και αντίστροφα  ή όταν ξημέρωναν τα Σαββατοκύριακα περιμέναμε να ακούσουμε κακά μαντάτα . Από τις αρχές της δεκαετίας του 90/ η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις χειρότερες στην Κρήτη και για αυτό θα πρέπει να δώσουν συγκεκριμένο βάρος οι υπεύθυνοι," αναφέρει από την πλευρά του φανερά ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Κρήτης ο κ.Γιάννης Λιονάκης πρόεδρος του ΕΣΥ-ΠΡΟΤΑ.

Ο κ. Λιονάκης,πολύ καλός γνώστης των πραγμάτων αναφορικά με τους δρόμους αλλά και τα σχετικά πάρκα, αναλύοντας λίγο περισσότερο τη σκέψη του προσθέτει :  

«Ξοδευτήκαν τη δεκαετία του  2000 περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ για δεκάδες πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής  σε όλη την Ελλάδα. Πέρασαν στις ευθύνες των δήμων και από οικονομικές αδυναμίες τους τελικά  ναυάγησε η λειτουργία τους. Τα  περισσότερα πλέον  έχουν χορταριάσει κυριολεκτικά  και η μόνη διαδικασία να   λειτουργήσουν είναι να βρεθούν κονδύλια κα ανθρώπου εκπαιδευμένοι γύρω από το αντικείμενο /.Η αποκατάσταση δεν κοστίζει υπερβολικά και αν μη τι άλλο δεν πρέπει να μείνουν χωρίς λειτουργία.»

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News