default-image

"Παραλύει" και η Κρήτη, λόγω της απεργίας της Πέμπτης

Κρήτη
"Παραλύει" και η Κρήτη, λόγω της απεργίας της Πέμπτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικές απεργίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και απεργιακές κινητοποιήσεις και στην Κρήτη, ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τους, το Σωματείο επιπλοξυλουργών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Δήμου Φαιστού, αλλά και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ανακοινώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πορεία ανακοινώνει το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Ηρακλείου

Το Δ.Σ. του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Ν. Ηρακλείου αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της 8ης Δεκεμβρίου 2016, αντιδρώντας στα μέτρα φτωχοποίησης και στην υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να συμμετέχουν στην κινητοποίηση  την  Πέμπτη στις 11:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Θα ακολουθήσει πορεία στην Περιφέρεια.

Με τη συμμετοχή  μας στην κινητοποίηση υψώνουμε τείχος αντίστασης στις πολιτικές του αφανισμού μας.

Κλειστά τα μαγαζιά και συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Ως Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Δήμου Φαιστού απορρίπτουμε τις προτροπές της κυβέρνησης για υπομονή στο όνομα της επερχόμενης ανάπτυξης. Έχουν στόχο μόνο τη συναίνεσή μας μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν.

Όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν ως τώρα από την κυβέρνηση, όπως και από τις προηγούμενες, η ασύλληπτη φορολογία από το πρώτο ευρώ, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και το τσάκισμα των συντάξεων, η γενικευμένη ακρίβεια για τις οικογένειές μας, μας οδήγησαν  στην αναδουλειά, τα χρέη και τα λουκέτα.

Μόνοι κερδισμένοι από τη δήθεν δίκαιη κατανομή των βαρών που υποσχόταν η κυβέρνηση, αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα. Αυτοί συγκεντρώνουν μέρα με την ημέρα την αγορά, πάνω σε τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα.

Κυβέρνηση και κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο, μαζί με τους συνεταίρους τους, την ΕΕ και το ΔΝΤ, δε σταματούν προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις ηγεσίες των ΓΣΒΕΕ-ΕΣΕΕ που για μια ακόμα φορά μετέχουν στις διαπραγματεύσεις μπροστά στη 2η αξιολόγηση.

Με τη στάση τους, υπονομεύουν ανοιχτά τους αγώνες. Δίνουν «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση που αναζητά τη συναίνεση από τα λαϊκά στρώματα μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζει.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ο μόνος δρόμος που απομένει είναι αυτός του ανυποχώρητου συλλογικού αγώνα. Όλες οι άλλες «άμεσες», «ρεαλιστικές» λύσεις δοκιμάστηκαν και χρεοκόπησαν.  Επιλέγουμε το δρόμο της αντίστασης, της κοινής δράσης και της συμμαχίας με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζόμενων, των αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών. Χτίζουμε βήμα - βήμα τη δική μας συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ-ΔΝΤ, μονοπωλίων.

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων μας επαγγελματιών - βιοτεχνών - μικρών εμπόρων.

Οι ανάγκες των οικογενειών μας δεν μπορούν να μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη ανάλογα με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων.

• Άμεση ένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

• Κάτω οι φόροι. Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.

• Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους αυτοαπασχολουμενους.

• Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.

• Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

• Καλούμε τα σωματεία και τους συλλόγους  της πόλης μας να μπουν μπροστά, να πρωτοστατήσουν , να οργανώσουν την μαζική , αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.

• ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ

ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: «Να οργανωθεί η απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τρέχει» να προλάβει να κλείσει τα μέτρα και τις αξιολογήσεις για να πάρει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια των δανειστών και να ανοίξει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο.

Όλα ντυμένα με γιρλάντες «ποσοτικής χαλάρωσης», «ρυθμών ανάπτυξης», «διευθέτησης του χρέους», «φως στο τούνελ» και θριαμβολογίες για την επίσκεψη του γερακιού του πόλεμου Ομπάμα, για λύση στο ζήτημα του χρέους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι μέτρα στήριξης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μέτρα που ζητάνε οι εργοδοτικές οργανώσεις για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους ή να περιορίσουν τη χασούρα τους στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης. Μέτρα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους μεγαλοεργοδότες, να φορτώσουν τα βάρη στους εργαζόμενους. Είναι μέτρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε εφαρμόζονται ήδη, είτε περνάνε τώρα.

Ενδεικτικά: Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586€  και νέος "υποκατώτερος μισθός" για τους νεοπροσλαμβανόμενους! Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200€ μισθό! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000€! "Δικαίωμα" στους εργοδότες να απαντούν με "λοκ-άουτ" στους αγώνες των εργαζομένων. Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκιά τους, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να ανέχεται και να μην αντιδρά! Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων.

Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Να μη χαθεί ούτε ώρα, να οργανωθεί η απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αποδεικνύεται καθημερινά πως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Πως όποια ανάπτυξη έρθει, θα είναι μόνο για τους μεγάλους επιχειρηματίες και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει οι μισθοί και οι συντάξεις να γίνουν επιδόματα εξαθλίωσης, να πουλιέται η εργατική δύναμη στον εργοδότη χωρίς κανένα περιορισμό. Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Πάρτε όλοι μέρος στον αγώνα, έχουμε τη δύναμη.

Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη να μη δουλέψει κάνεις, να είμαστε όλοι στην συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.00 με το ΠΑΜΕ

Να εμποδίσουμε τα μέτρα, να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, την υποχρεωτικότητα τους, την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, σταθερή δουλειά, αποκατάσταση όλων των απωλειών, να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, μέτρα προστασίας των ανέργων.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Τέρμα πια στους εκβιασμούς, στα ψέματα και τις απάτες. Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ, ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ομνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια, να καταργήσουν όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Συνάδελφοι, καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Όμως φτάνει! Δεν δεχόμαστε άλλο  να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο.

Ανίκητοι δεν είναι! Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους. Εκείνοι έχουν το δικό τους σχέδιο και περνάνε όλα αυτά τα μέτρα. Χρειαζόμαστε κι εμείς το δικό μας σχέδιο! Όχι μόνο για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, αλλά και για να διεκδικήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια!

Να αγωνιστούμε ώστε κανένας να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

Συνάδελφοι, η απεργία είναι το όπλο του εργαζόμενου για αυτό και την φοβούνται τόσο οι εργοδότες. Η οργάνωση των εργαζομένων είναι εκείνη που φέρνει αποτελέσματα. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

•  Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.

•  Κατοχύρωση της κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918 βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

•   Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας & μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

•   Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

•  Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

•  Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

•  Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

•  Φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

και στη συγκέντρωση στις 10.00 στην πλατεία Ελευθερίας

Και οι οικοδόμοι στην  απεργία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπηρετώντας πιστά τις αξιώσεις των εργοδοτών, ετοιμάζεται να συνεχίσει το «έγκλημα» με τα νέα μέτρα που φέρνει, που στόχο έχουν να κάνουν ακόμη πιο φτηνούς τους εργάτες, ώστε να γεμίζουν περισσότερο τα χρηματοκιβώτια των αφεντικών. Σ' αυτή την κατεύθυνση θέλει να κάνει ακόμη πιο ευέλικτη την εργασία, γενικεύοντας τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, όπως είναι η δουλειά με την ώρα, η ημιαπασχόληση κ.λ.π. Μέτρα που σιγά-σιγά προσπαθούν να περάσουν και στον κλάδο μας. Από την άλλη, μπαίνει μαχαίρι σε όλες τις παροχές, στα δώρα, επιδόματα, στο βοήθημα και νέο τσεκούρι στις συντάξεις.

Παράλληλα, για να προλάβει τις εξελίξεις και να παρεμποδίσει τους εργάτες να οργανωθούν και να αγωνιστούν, φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο, με στόχο ακόμα και την ποινικοποίηση της σκέψης για απεργία.

Σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του ΕΚΗ που με μοιρασμένους ρόλους προσπαθούν να σύρουν τους εργαζόμενους να παλεύουν «για τ' αφέντη το φα?». Γι' αυτό υπογράφουν κοινωνικά συμβόλαια με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση.

Δε μπορούμε να περιμένουμε από κανένα να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Ο δρόμος του αγώνα είναι για μας μονόδρομος! Όλοι μαζί, οργανωμένοι κι ενωμένοι, μαζί με το Συνδικάτο μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση, που στη δουλειά εκφράζεται με απληρωσιά πολλών μηνών, με σφαγή στα ένσημα, με δουλειά από ήλιο σε ήλιο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε μέτρα για να ανακοπεί η ανεργία και μέτρα ανακούφισης των ανέργων.

Αγωνιζόμαστε για:

• υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.

• εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

• μέτρα για την αντιμετώπιση της απληρωσιάς.

• την επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58.

• ελαστικοποίηση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση π.χ. 13ετία, όριο ενσήμων, προσμέτρηση όλου του χρόνου της ανεργίας κ.λπ.

• διανομή στους οικοδόμους των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Διεκδικούμε μέτρα για τον περιορισμό της ανεργίας, όπως:

• σχεδιασμό και υλοποίηση έργων υποδομής, με ευθύνη του κράτους και την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

• έργα κατασκευής και συντήρησης π.χ. σχολείων, παιδικών σταθμών, νοσοκομείων, φοιτητικών εστιών, κ.λπ.

• έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συναδέλφων και όχι μόνο, όπως αντιπλημμυρικά έργα, μέτρα αντισεισμικής θωράκισης κτιρίων, σχολείων κ.ά.

• έργα αποχετεύσεων, βιολογικών καθαρισμών που θα βελτιώνουν και το επίπεδο ζωής μας.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα για τη στήριξη των ανέργων συναδέλφων και των οικογενειών τους, όπως:

• αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο καιρό είναι άνεργοι.

• πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

• μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%. Καμία διακοπή των παροχών αυτών για όλη την περίοδο της ανεργίας.

• αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται κράτος και εργοδότες.

Μπορούμε και έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Να βροντοφωνάξουμε ότι δε θα σκύψουμε το κεφάλι και θα αγωνιστούμε μέχρι να βγούμε εμείς νικητές. Ότι κατακτήσεις είχαμε, τις κερδίσαμε μέσα από την πάλη μας.

Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη

στις 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News