default-image

Αγωνία για τον εγκλωβισμό 2500 μαθητών στην Κρήτη - video

Κρήτη
Αγωνία για τον εγκλωβισμό 2500 μαθητών στην Κρήτη - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ εκτός από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών στην Κρήτη έχει και ως αποτέλεσμα, μαθητές που είχαν έρθει για σχολικές εκδρομές στο νησί να παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Το θέμα της αναγκαστικής παραμονής των μαθητών αναδείχθηκε από γονείς και καθηγητές Λυκείων της Αθήνας που σε επικοινωνία τους με ΜΜΕ αναφέρουν πως είναι εγκλωβισμένοι μαθητές στην Κρήτη και μάλιστα δεν έχουν χρήματα για την περαιτέρω παραμονή αλλά και δεν υπάρχουν διαθέσιμα αεροπορικά εισιτήρια για την επιστροφή τους.

«Ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν Κυριακή και η απεργία μας τα έχει τινάξει στον αέρα.. τα παιδιά δεν έχουν χρήματα να καλύψουν το κόστος ενώ εφόσον πρόκειται για μαθητές Γ λυκείου έχουν απουσίες και τις απώλειες των διδακτικών ωρών ,τόνισε πατέρας μαθητής στην εκπομπή "Ε", εμφανώς ανήσυχος για την τροπή που λαμβάνει πλέον η εκδρομή των μαθητών  στην Κρήτη. Την ίδια ώρα και στην ίδια εκπομπή ο υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας, κ Κουρουμπλής που  ενημερώθηκε εκτός αέρα για τα γεγονότα δεσμέυτηκε ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσηγια την ταλαιπωρία των μαθητών .

Ο ακριβής αριθμός των μαθητών που είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν από το Ηράκλειο και τα Χανιά για τον Πειραιά δεν έχει γίνει επίσημα γνωστός αφού ταξιδεύουν με διάφορα πρακτορεία και σε διαφορετικές ημερομηνίες αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για 2.500 άτομα από τα οποία περίπου 300 από το λιμάνι των Χανίων.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο υπουργός για το θέμα προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News