default-image

Θρήνος στους δρόμους της Κρήτης,"κατάρα" στοιχειώνει το νησί

Χανιά
Θρήνος στους δρόμους της Κρήτης,"κατάρα" στοιχειώνει το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουδιασμένη η Κρήτη παρακολουθεί την άνιση όπως αποδεικνύεται μάχη που δίνουν οι άνθρωποι με το «τέρας» της ασφάλτου και τους Κρητικούς να κάνουν λόγο για "κατάρα" πλέον που έχει στοιχειώσει το νησί.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο που πέρασε χύθηκε μελάνι για ένα τροχαίο δυστύχημα με την εξέλιξη του να θέλει έναν νεαρό 23 ετών να αφήνει την τελευταία του πνοή ξημερώματα Κυριακής στα Πραιτώρια Μονοφατσίου.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ 23ΧΡΟΝΟ- ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ

Και η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει μετρώντας πλέον, σύμφωνα και με στοιχεία του Συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων "ΕΣΥ-ΠΡΟΤΑ", 64 ανθρώπους που έφυγαν μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη , την περιφέρεια που κατέχει πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο και άλλες τόσες οικογένειες που μαυροφορέθηκαν θρηνώντας για τους δικούς τους που χάθηκαν .

Σε επίπεδο νομών:

Το Ηράκλειο κρατά τα σκήπτρα με 29 νεκρούς , ακολουθούν τα Χανιά με 21, το Ρέθυμνο με 9 και τέλος ο Άγιος Νικόλαος με 5 .

64 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο 29

Χανιά 21

Ρέθυμνο 9

Λασίθι 5

Το 52% των νεκρών κάτω των 25 και πάνω των 55 ετών .

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι νεκρά είναι 4 άτομα κάτω των 17 ετών.

18 νεκροί είναι κάτω από  25 ετών,

18 νεκροί πάνω από  55 ετών

Το 65% των νεκρών ήταν οδηγοί και το 35 % ήταν επιβάτες και πεζοί .

Από τους νεκρούς 45 ήταν οδηγοί και 14 συνοδηγοί και 5πεζοί από παράσυρση.

Από τα δυστυχήματα φέτος το 57% θανόντων είναι αποτέλεσμα εκτροπών.

ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟ 2016

33 έχουν χάσει τη ζωή του από Τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι 8 το πρωί

Συχνότερες ημέρες τροχαίων είναι :Παρασκευή, Σάββατο ,Κυριακή

Πως έγινε το τελευταίο δυστύχημα

Με αίμα βάφτηκε η διαδρομή μιας παρέας νεαρών η οποία κινείτο στο οδικό δίκτυο του δήμου Αστερουσιών. Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και συγκεκριμένα στα Πραιτώρια άγνωστο πώς, ο οδηγός μιας BMW έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο εξετράπη της πορείας του.

Άτυχος στάθηκε ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία οποίος σύμφωνα με πληροφορίες καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, και μετά την πρόσκρουση του ΙΧ σε τοιχίο τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι .Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβέστες με 1 όχημα οι οποίοι απεγκλώβισαν τον τραυματία.

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείες Χάρακα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά στην ουσία τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά για να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια ο 23χρονος -ο οποίος κατοικούσε πολλά χρόνια στη χώρα μας- μεταφέρθηκε στο εφημερεύων νοσοκομείο αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ρεπορτάζ : Βάλια Μπούη -Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News