default-image

Αναζητούν λύσεις οι αγρότες με τους αυτοδιοικητικούς

Κρήτη
Αναζητούν λύσεις οι αγρότες με τους αυτοδιοικητικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας, όπου συμμετείχαν οι αγροτικοί φορείς υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, αποφασίστηκε να κλειστεί άμεσα ραντεβού στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με τον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπου θα συμμετέχουν και οι βουλευτές της Κρήτης, εφόσον αύριο δε λήξει η απεργία της ΠΝΟ.

Στην επίσκεψη στο υπουργείο θα συμμετέχουν οι αγροτικοί φορείς, η Περιφέρεια Κρήτης και εκπρόσωποι των δήμων που έχουν αναφορά στην παραγωγή ευπαθών αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα θα οργανωθούν αγροτικά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για να ασκηθεί επιπλέον πίεση προς την κυβέρνηση προκειμένου να δώσει λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΑΠΙΖΟΥΝ 2.500 ΤΟΝΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ

Επίσης αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα ναύλωσης ξένου καραβιού για τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων σε περιπτώσεις πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΠΛΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Αυτή η πρωτοβουλία θα έχει τις εγγυήσεις των ΟΤΑ και τις περιφέρειας Κρήτης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ 2.500 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι αγρότες της Κρήτης τα ίδια προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες στη διακίνηση των αγροτικών τους προϊόντων, δοθέντος ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι κινητοποιήσεις των αγροτών της κεντρικής και βορείου Ελλάδος, οι οποίοι δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κλείσιμο των εθνικών οδών.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News