Ειδήσεις

ΙΧ "φαντάσματα" στους δρόμους της Κρήτης

Αυξάνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στους δρόμους της Κρήτης, φαινόμενο που αποτελεί ανοιχτή πληγή και για το Ηράκλειο, όπου τα εγκαταλελειμμένα οχήματα ανήλθαν σε 709 από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα πληθαίνουν στα χρόνια της κρίσης, παρά το γεγονός ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 δεν κρύβουν εκπλήξεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με τα φετινά.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αυτοκίνητα - φαντάσματα κυκλοφορούν στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην ενδοχώρα, όπως αποκαλύπτει στην "ΚΡΗΤΗ TV" ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανακυκλωτών μεταλλικών απορριμμάτων Μιλτιάδης Καθέρης.

Όπως καταγγέλλει, αρκετοί ιδιοκτήτες οχημάτων προφασίζονται ότι κάνουν εξαγωγή το όχημα τους, για το οποίο όμως, οι αρμόδιες όπως είπε υπηρεσίες δεν ζητούν τα απαιτούμενα έγγραφα, με συνέπεια να διαγράφονται τα οχήματα, τα οποία όμως από την άλλη κυκλοφορούν κανονικά στα χωριά, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται στο ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχημάτων.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, για ένα μικρό αριθμό οχημάτων, μόλις 133.000 οχημάτων, υπήρξε κατάταξη σε άλλη κατηγορία τελών. Μείωση τελών υπήρξε στα 41.978 οχήματα. Δεν υπήρξε μεταβολή σε 60.234 οχήματα, αντιθέτως αύξηση υπήρξε σε 31.854 οχήματα.

Η προθεσμία καταβολής εκπνέει στις 31/12, ενώ όσοι δεν ανταποκριθούν εμπρόθεσμα θα πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία τους.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

709 οχήματα, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ανακατάταξη σε 133.000 οχήματα εκ των οποίων

Στα 41.978 υπήρξε μείωση τελών

60.234 δεν υπήρξε μεταβολή

31.854 υπήρξε αύξηση τελών

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια