Ειδήσεις

Τα γιορτινά της βάζει η Κρήτη

Τα γιορτινά της βάζει η Κρήτη ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, με πόλεις και χωριά να μπαίνουν σιγά - σιγά στο γιορτινό κλίμα.

Και στο Ηράκλειο, οι εργασίες είναι πυρετώδεις για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και το Χριστουγεννιάτικο κάστρο που στήνεται στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην αναθέρμανση της παγωμένη αγοράς ποντάρουν οι έμποροι του Ηρακλείου ενόψει και του εορταστικού ωραρίου που θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου.

Πάντως, αρκετές βιτρίνες στην καρδιά του Ηρακλείου δεν έχουν στολιστεί μέχρι στιγμής, κάτι που «αποτυπώνει» και την ψυχολογία του εμπορικού κόσμου, που σε τίποτε δεν θυμίζει άλλες εποχές οπότε έβαζαν τα δυνατά τους για τον καλύτερο στολισμό βιτρίνας, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού!

Οι καταναλωτές πάντως θα ξοδέψουν πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Όπως αποτυπώνεται σε σχετική έρευνα της Deloitte, οι Έλληνες καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν 438 ευρώ τα φετινά Χριστούγεννα, ποσό μειωμένο κατά 4,2% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό σκοπεύει να ξοδέψει τα Χριστούγεννα κατά μέσο όρο 517 ευρώ.

Για ακόμη μια χρονιά, τα μετρητά είναι το επιθυμητό δώρο για τους Ευρωπαίους.

Στην Ελλάδα, οι καταναλωτές επιλέγουν για τους ενήλικες το φαγητό και το ποτό, με 2η επιλογή τα είδη ρουχισμού και υπόδησης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια